Paris
London
New York
Saturday, 22 February, 2020
Last Update 13:26
19:12    |    24/01/2018

Iohannis: Să facem din România un stat cât mai puternic, în care drepturile şi libertaţile sunt respectate

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că românii aşteaptă ca ţara să fie condusă de politicieni conştienţi de importanţa misiunii lor.

El a subliniat că Unirea Principatelor Române reprezintă un îndemn la unitate şi coeziune socială.

"Unitatea naţională a depăşit sensul istoric avut în 1859 şi 1918. Conţinutul acestei sintagme s-a îmbogăţit, în România contemporană, prin valori democratice şi civism. Societatea noastră îşi potenţează astăzi unitatea şi îşi întăreşte coeziunea prin valorificarea diversităţii sale etnice, culturale şi religioase. Plecând de la aceste trăsături şi valori, în anul Centenarului, naţiunea noastră aşteaptă ca ţara să fie condusă de politicieni conştienţi de importanţa misiunii lor", a spus Iohannis, la sesiunea de comunicări ştiinţifice "Unirea Principatelor Române, temelie a Marii Uniri de la 1918" de la Palatul Patriarhiei.

El a transmis, în acest context, şi un îndemn.

"Din locul consfinţirii Unirii Principatelor, în numele statului care s-a născut acum 159 de ani şi s-a desăvârşit la 1 decembrie 1918, vă chem să facem din România un stat cât mai puternic, în care drepturile şi libertăţile sunt respectate, iar democraţia este litera de lege! Vorba imnului aniversării de astăzi, să arătăm că România are o soartă demnă în lume!", a conchis Iohannis. AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready