Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
20:06    |    06/04/2019

Ambasadorul ucrainean, convocat la MAE ungar după ce lui Kelemen Hunor i s-a refuzat accesul în Ucraina

Ministerul de Externe ungar a anunţat sâmbătă că l-a convocat, luni, pe ambasadorul Ucrainei la Budapesta, în legătură cu refuzul autorităţilor ucrainene de a-i permite preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, accesul în Ucraina, informează agenţia MTI.

Kelemen Hunor a anunţat mai devreme în aceeaşi zi că i-a fost refuzată "fără nicio explicaţie clară" intrarea în Ucraina, unde intenţiona să participe la un eveniment dedicat împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică.

''Mi-au comunicat doar, pur şi simplu, că nu pot intra în ţară'', a mai menţionat preşedintele UDMR, într-o postare pe Facebook, precizând că interdicţia ce i-a fost impusă de către autorităţile ucrainene este valabilă timp de un an şi jumătate.

Într-o declaraţie acordată agenţiei MTI, secretarul de stat în MAE ungar Tamas Menczer a calificat drept ''inacceptabil'' gestul autorităţilor ucrainene.

Kelemen Hunor a declarat aceleiaşi agenţii de presă că el călătorea cu un paşaport diplomatic românesc şi că a informat MAE român despre refuzul intrării în Ucraina, urmând să se adreseze de asemenea ambasadei Ucrainei la Bucureşti pentru explicaţii.AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready