Paris
London
New York
Wednesday, 17 July, 2024
Last Update 13:59
18:21    |    08/05/2019

Iohannis: Nu sunt satisfăcut de ce se întâmplă în UE privind noua generaţie de comunicaţii; Juncker: Nici eu de tot ce se întâmplă în România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu este satisfăcut de ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană în privinţa noii generaţii de comunicaţii.

El a participat, alături de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la o dezbatere despre viitorul Europei, organizată la Centrul "Ion Besoiu" din Sibiu.

"Trăim într-o lume digitală, nu este ceva pentru care trebuie să ne pregătim pentru că vine în viitor şi ghiciţi ce: nu suntem pregătiţi! 5G este viitoarea generaţie de comunicaţii şi ghiciţi ce: vine şi este în sine o formă de inteligenţă artificială. Telefoanele voastre vor vorbi cu maşina voastră, cu maşina voastră de spălat, cu instalaţia de climatizare de acasă şi dacă sunteţi norocoşi veţi înţelege, dacă nu, ghinion! Sugestia mea este să faceţi ceva să înţelegeţi pentru că asta se întâmplă. (...) Comisia Europeană a realizat o serie de documente în această chestiune şi lucrăm la asta, dar personal nu sunt satisfăcut de ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană, trebuie să fiu foarte onest", a spus Iohannis.

El a adăugat că una din marile realizări în UE este Piaţa Unică. "Am reuşit să avem o Piaţă Unică pentru producţie, producţia industrială, pentru bunuri. (...) Încercaţi să vă aduceţi telefoanele în străinătate, în România merg bine pentru că avem reţele rapide, dar dacă mergi în afară telefoanele nu funcţionează corespunzător. Dacă încerci să faci lucruri mai complicate îţi dai seama că, chiar dacă avem o Piaţă Unică, suntem departe de o Piaţă Unică digitală. (...) Cred că încă mai avem foarte mult de muncă", a susţinut şeful statului.

În replică, Juncker a afirmat că nici el nu este mulţumit de tot ceea ce se întâmplă în România. "Preşedintele a spus că nu este mulţumit cu tot ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană. Nici eu nu sunt mulţumit de tot ceea ce se întâmplă în România", a afirmat preşedintele CE.

"Amândoi credem asta", a răspuns preşedintele Iohannis. AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready