Paris
London
New York
Wednesday, 17 July, 2024
Last Update 13:59
19:03    |    10/10/2019

Ludovic Orban: Propunerea de premier a PNL este „persoana mea”

Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat că vineri vor începe negocierile pentru noul Guvern și că propunerea de premier a PNL este „persoana mea”, adică președintele PNL.

„Guvernul PSD și-a bătut joc de România așa cum nimeni nu și-a bătut joc în ultimii 30 de ani. Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis. Le mulțumesc tuturor partenerilor politici care au fost alături de noi în acest demers și care au stat până la sfârșit, rezistând la cele mai ticăloase oferte făcute de o putere disperată”, a spus Orban,

„Nu ne bucurăm astăzi, guvernarea României este un lucru mult prea grav. Se încheie o perioadă de distrugere, începe o perioadă de reconstrucție, în care guvernul va fi adus în serviciul cetățeanului”, a mai spus liderul PNL, care a mulțumit celorlalte partide politice care au susținut moțiunea.
 
Guvernul Viorica Dăncilă a căzut joi în urma moțiunii de cenzură inițiată de Opoziția PNL-USR-Pro România – ALDE.  Deși demis, Guvernul Dăncilă va mai continua o vreme să funcționeze. Interimar, până un nou Executiv va fi instalat în funcție. Urmează ca președintele Klaus Iohannis să convoace consultări cu partidele parlamentare, iar ulterior să desemneze un candidat la funcția de premier din partea unei majorități. Este foarte probabil ca acesta să fie din PNL.
 
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready