Paris
London
New York
Wednesday, 17 July, 2024
Last Update 13:59
19:14    |    10/10/2019

Ofensiva turcă în Siria: Incursiunea Turciei nu va merge mai departe de 30 km în teritoriul sirian (ministru de externe)

Incursiunea Turciei nu va merge mai departe de 30 km în nord-estul Siriei, a declarat ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, care a mai spus că Turcia va răspunde la orice sancţiuni americane pentru ofensiva sa împotriva kurzilor, relatează Reuters.

În cadrul unui interviu pentru CNN Turk, Cavusoglu a spus că ameninţarea de securitate cu care Turcia se confruntă din cauza prezenţei combatanţilor kurzi la frontiera sa va fi eliminată dacă zona este curăţată de militanţi.

"Dacă mergem 30 km în interiorul zonei sigure, teroarea va fi înlăturată", a spus el.

Cavusoglu a mai afirmat că Turcia are dreptul de a folosi spaţiul aerian sirian în cadrul campaniei sale. "Avem dreptul de a folosi acel spaţiu aerian. Acel spaţiu aerian nu aparţine SUA. Nu are dreptul de a controla acel spaţiu aerian", a afirmat ministrul.

El s-a folosit de prilej şi pentru a-i răspunde preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a criticat ofensiva turcă din nord-estul Siriei, acuzându-l că vrea să divizeze Siria.

În acelaşi timp, Mevlut Cavusoglu a avertizat că Turcia va răspunde dacă SUA instituie sancţiuni din cauza incursiunii sale care vizează forţele kurde.

Ankara riscă să se confrunte cu sancţiuni propuse de senatorul republican american Lindsey Graham şi de un coleg democrat, care l-ar viza pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi alţi oficiali de top de la Ankara. AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready