Paris
London
New York
Wednesday, 17 July, 2024
Last Update 13:59
00:37    |    28/11/2019

Dăncilă: Mi-am depus demisia; nu e un moment de slăbiciune, ci unul de demnitate

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a demisionat din funcţie, în locul său fiind numit preşedinte interimar Marcel Ciolacu. Viorica Dăncilă a anunţat că îşi depune demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat, precizând că acest gest nu vine într-un moment de "slăbiciune", ci într-unul de "demnitate".

"Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare a partidului, faptul că trebuie cineva să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate şi eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD. Este un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să obţinem un rezultat bun, ca să mobilizăm electoratul, dar acum, în urma discuţiilor, am înţeles că se doreşte o resetare a partidului şi că această resetare presupune o echipă care să preia conducerea partidului, o altă viziune, un alt program", a arătat ea într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Cât priveşte mandatul scurt pe care l-a avut, Dăncilă a spus că nu putea să facă "foarte mult" în cinci luni.

"Din păcate, nu am putut să fac foarte mult în cinci luni de zile, este foarte greu să te organizezi, să încerci să câştigi încredere, să încerci să formezi o echipă sudată. Poate dacă acest mandat ar fi fost mai lung, poate altele erau rezultatele, dar am făcut tot ceea ce am putut", a afirmat ea.

Cu privire la declaraţia iniţială că nu va pleca din fruntea PSD, Dăncilă a susţinut că ceea ce s-a schimbat a fost "opinia colegilor ei".

"Opinia colegilor mei. Colegii au considerat că aşa este bine pentru partid şi este normal când colegii consideră că trebuie făcută o resetare, o schimbare, aşa este într-o echipă. Nu puteau colegii să-mi scrie demisia. Dacă nu voiam, spuneam: nu-mi dau demisia", a adăugat Viorica Dăncilă.

Fostul premier a precizat că a luat decizia de a demisiona pentru faptul că crede "cu adevărat" că trebuie găsite cele mai bune metode astfel încât partidul să meargă cu "motoarele turate înainte".

Ciolacu: Vrem să organizăm Congresul PSD în luna februarie

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că doreşte organizarea Congresului ordinar al PSD cel mai probabil în luna februarie a anului viitor. El a precizat că miercuri dimineaţă a avut loc primă întrunire cu social-democraţii care fac parte din comitetul de organizare a alegerilor din PSD.

"Am avut o primă întrunire. În afară de deciziile administrative, am început să conturăm un calendar de alegeri în fiecare organizaţie şi toţi paşii care trebuie parcurşi să ne încadrăm în termenul ridicat şi invocat şi cerut de marea majoritate a colegilor noştri ca în februarie să aibă loc un Congres ordinar", a afirmat Ciolacu, la Parlament.

Întrebat câte organizaţii au în acest moment conducere interimară, el a arătat că, din datele pe care le are, în acest moment, sunt doar două. "Se face tabelul, eu după ce îmi termin activitatea de la Parlament o să merg la partid, împreună cu domnul Paul Stănescu şi mai mulţi colegi din comitetul interimar, unde vom avea această listă de la unii dintre secretarii generali adjuncţi", a adăugat liderul social-democrat.

"Noi avem un mandat foarte clar de a face o analiză şi de a organiza Congresul ordinar al partidului. Nu avem, cel puţin în Comitetul Executiv de ieri nu s-a luat şi nu am primit de la colegii noştri alte atribuţii de a primi pe cineva în partid, de a da afară pe cineva din partid. Oricum, cât o să fiu eu, sper ca această etapă a excluderilor să fie depăşită. E posibilă o etapă a includerilor", a susţinut Ciolacu. AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready