Paris
London
New York
Tuesday, 18 June, 2024
Last Update 13:59
12:21    |    10/08/2023

Ciolacu: Vrem să creştem siguranţa pe şosele; echipamente de comunicaţii prin satelit pentru gestionarea traficului rutier

Poliţia Română, pentru creşterea siguranţei pe şosele, va monitoriza şi gestiona traficul rutier prin noi echipamente de comunicaţii prin satelit şi alte tehnologii, a informat, joi, premierul Marcel Ciolacu.

"Domnul vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, propune astfel un proiect foarte important, numit HeliPol. Vrem să creştem gradul de siguranţă pe şosele printr-un concept integrat, realizat mai ales pe banii europeni. Este pentru prima oară când există această abordare în România. Poliţia Română va spori monitorizarea şi gestionarea traficului rutier, folosim noi echipamente de comunicaţii prin satelit şi alte tehnologii. Suntem încă, din păcate, pe unul dintre primele locuri în Europa la numărul victimelor din accidente rutiere şi, de aceea, consider că acest proiect este efectiv vital", a declarat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern se regăseşte o notă de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii "HeliPol", investiţie care prevede achiziţia de echipamente şi tehnică de către structurile de specialitate ale Poliţiei Române cu scopul unei acţiuni integrate pentru creşterea siguranţei traficului rutier.

"Modificarea indicatorilor proiectului conduce la eficientizarea operaţiunilor de intervenţie coroborat cu eficientizarea utilizării fondurilor. Pentru atingerea obiectivelor proiectului este imperioasă această modificare, bugetul total al indicatorilor vizaţi este de 459.454.000 de lei cu TVA inclus", se explică în nota de fundamentare. AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready