Paris
London
New York
Sunday, 28 April, 2024
Last Update 20:20
20:44    |    10/10/2023

Ciucă: România a fost alături de Ucraina din prima zi a războiului şi va continua să fie, cât timp va fi nevoie

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a evidenţiat în cadrul întâlnirii avute, marţi, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, aflat la Bucureşti în vizită oficială, că România rămâne alături de Ucraina în cea mai grea perioadă din istoria sa recentă, garantând tot sprijinul pe care îl poate oferi pentru ca pacea, drepturile fundamentale şi respectul pentru vieţile omeneşti să primeze.

"I-am spus aceste lucruri preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, una dintre figurile emblematice ale luptei pentru libertate în aceste vremuri, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o la Palatul Parlamentului. Ca români, înţelegem bine această dorinţă firească a ucrainenilor de a trăi la fel ca ceilalţi europeni, într-o ţară liberă, sigură, democratică şi prosperă. De aceea, România susţine integral obiectivele de integrare europeană şi de securitate ale Ucrainei. Acesta a fost şi drumul României după ieşirea din sfera de influenţă a Moscovei, care s-a dovedit a fi calea cea mai bună pentru toată Europa de Est", a scris, Ciucă, marţi, pe Facebook.

Potrivit acestuia, "victoria împotriva cruzimii şi a crimelor va fi benefică fiecărui cetăţean ucrainean, român sau al oricărui stat care preţuieşte libertatea şi democraţia".

"România a fost alături de Ucraina din prima zi a războiului şi va continua să fie, cât timp va fi nevoie. Chiar din februarie 2022, am primit şi îngrijit refugiaţi pe care continuăm să îi găzduim. Peste 5,3 milioane de cetăţeni ucraineni au tranzitat ţara noastră, iar peste 100.000 de refugiaţi se află acum aici, beneficiind de sprijinul statului român, al organizaţiilor non-guvernamentale şi al cetăţenilor. Pentru că ştim bine ce a însemnat în istoria noastră ideologia imperialistă a Moscovei, ne dorim ca Ucraina să iasă cu bine din această grea încercare istorică, pentru a se alătura comunităţii statelor libere", a adăugat Nicolae Ciucă.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost primit marţi, la Palatul Cotroceni, de omologul său, Klaus Iohannis, şi a avut întrevederi cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria, şi cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, la Palatul Parlamentului. AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready