Paris
London
New York
Thursday, 09 May, 2024
Last Update 13:59
10:19    |    03/05/2024

Guvernul a decis construirea unui pod rutier peste râul Tisa

Guvernul a adoptat, marţi, o hotărâre privind construirea unui pod rutier peste râul Tisa care va avea capătul românesc în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei, a declarat purtătorul de de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.
 

"Aş dori să mai punctez şi progresul înregistrat în intensificarea relaţiilor de bilaterale dintre România şi Ucraina, un efect al şedinţei de guvern dintre cele două ţări, care a avut loc în octombrie anul trecut la Kiev. Am anunţat la vremea respectivă deschiderea punctului de frontieră peste răul Tisa între Sighetul Marmaţiei şi Biserica Albă din Ucraina. Astăzi, prin hotărâre de Guvern, s-a decis construirea unui pod rutier peste râul Tisa cu capătul românesc în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei. De asemenea, prin acordul dintre guvernele celor două ţări se va înfiinţa o comisie mixtă care va avea ca scop coordonarea tuturor activităţilor referitoare la construirea acestui obiectiv de infrastructură", a afirmat Constantin.

Potrivit acestuia, pe termen mediu şi lung proiectul se integrează programului România-Ucraina-Slovacia şi Ungaria de cooperare sectorială între regiunile de graniţă implicate.

"Este vorba despre coordonarea eforturilor de dezvoltare integrată la nivelul regiunii de graniţă din nord-vestul României, nord-estul Ungariei, sud-vestul Ucrainei şi sud-estul Slovaciei", a mai spus Constantin. AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready