Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
21:54    |    22/03/2013

Ungaria - România 2-2. Tricolorii rămân în cursă pentru CM 2014, gratie unui gol inscris in prelungiri

Ungaria şi România au terminat la egalitate, 2-2 (1-0), vineri seara, la Budapesta, în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2014, meci desfăşurat pe stadionul ''Puskas Ferenc'', cu porţile închise. România a obţinut in extremis un egal foarte important în lupta pentru baraj, graţie golului marcat de Alex Chipciu (90+2), după ce Vilmos Vanczák (16) şi Balázs Dzsudzsák (71 - penalty) au înscris pentru Ungaria, iar Adrian Mutu (68 - penalty) pentru tricolori.

Victor Piţurcă s-a declarat mulţumit de egalul obţinut în prelungiri. Selecţionerul a recunoscut că nu se mai aştepta ca România să mai egaleze şi a evidenţiat jucătorii care au făcut un joc slab pe "Ferenc Puskas".

„Mă aşteptam să fie un meci foarte greu, dar nu credeam că va fi fantastic de dificil. Trebuie să admit că am avut multă şansă, golul lui Chipciu a venit la ţanc. Trebuie să-mi felicit băieţii pentru că au luptat incredibil pînă la final...E un punct mare. Calificarea se va juca pînă în ultimul minut al ultimei partide. Iar această remiză poate fi considerată o victorie, avînd în vedere condiţiile în care a fost obţinută” a declarat Piturca.

Gigi Becali L-A DESFIINŢAT pe Piţurcă

"Joc sub orice critică, echipă de divizia C. Stancu, Grozav şi Torje nu existau pe teren. Mutu s-a salvat cu penalty-ul. I-am spus nevestei că dacă-l bagă pe Chipciu dă gol. Cum să-l ţii pe Chipciu pe bancă? Grozav nici nu joacă la echipa de club, Contra nu e prost.Maxim ăla e fotbalist, dă-l naiba. Pe Latovlevici nu-l poţi compara cu Radu Ştefan, ăsta n-a centrat o dată.Ungaria e echipă de doi lei. Reghe mi-a zis că să facă o selecţie a României şi dacă joacă cu Steaua îi batem şi dacă le dăm 2-0 avantaj. MM îmi zicea la pauză: «Uite, nu face nici o schimbare». Dacă ai o echipă care joacă precum Steaua, pune-o în teren. Inventezi tu fotbalul acum? Parcă i-a luat Dumnezeu minţile! Dacă joacă cu Popa şi cu Chipciu avem şanse cu Olanda", a spus Gigi Becali la Digi Sport.

Dragomir, ATAC DIRECT la Piţurcă

"Nu a fost un joc strălucit, a fost modest. Ăsta era un meci de cîştigat. Ungaria nu e o echipă puternică. Să nu pierdem cu Ungaria acasă şi cu Turcia şi avem mari şanse de calificare. În Olanda vom juca mult mai bine. Chipciu trebuie să intre titular la Amsterdam", a spus Dumitru Dragomir la Sport.ro.

Partida s-a disputat fără spectatori, în urma deciziei Comisiei de Disciplină a FIFA de a sancţiona federaţia ungară după manifestările de rasism şi antisemitism de la meciul amical cu Israel, din august 2012.

CALCULE : Totul se joacă la Bucureşti  ”Tricolorii” sînt plasaţi cel mai bine pentru asaltul la locul 2

 Decizia pentru echipa care va merge la baraj se va lua probabil în urma meciurilor directe dintre România, Turcia şi Ungaria. Cu ambele rivale jucăm pe ”Naţional Arena”, în septembrie. Meciurile de aseară au marcat jumătatea campaniei de calificare, bornă în dreptul căreia, după remiza scoasă in-extremis de "tricolori", România e cel mai bine plasată în drumul spre locul secund, care duce la barajul pentru CM. La egalitate de puncte cu Ungaria şi patru lungimi în faţa Turciei, trupa lui Piţurcă va disputa pe teren propriu, în toamnă, meciurile cu ambele rivale directe la poziţia a doua din grupă, scrie Gsp.

O "dublă" programată la interval de patru zile: cu maghiarii pe 6 septembrie, cu otomanii pe 10 septembrie. E un avantaj completat de faptul că va întîlni la Bucureşti şi Estonia, buturuga mică aptă să producă însă surprize în partea a doua a preliminariilor. În acest timp, Turcia se va deplasa la Tallin, unde ai noştri au obţinut deja trei puncte, iar Ungaria se deplasează la Istanbul, chiar marţi, într-un loc unde "tricolorii" au obţinut de asemenea maximum în clasament.

Practic, acceptînd varianta că orice punct cîştigat contra Olandei va fi un bonus pentru oricine şi că Andorra va fi numai un sparring, locul 2 se va decide, probabil, doar în meciurile directe dintre România, Turcia şi Ungaria. Iar în funcţie de jocul rezultatelor, am putea ajunge şi în situaţia de a ne fi suficiente 4 puncte în "dubla" cu rivalele.

Plus menţiunea că, la finalul preliminariilor, va exista în cele 9 grupe o ocupantă a poziţiei secunde care nu va prinde barajul, dar nu seria "tricolorilor" pare să fie momentan ameninţată.

Ce program au rivalele pentru locul 2

România: Olanda (d), Ungaria (a), Turcia (a), Andorra (d), Estonia (a)

Ungaria: Turcia (d), România (d), Estonia (a), Olanda (d), Andorra (a)

Turcia: Ungaria (a), Andorra (a), România (d), Estonia (d), Olanda (a)

 

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready