Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
03:11    |    27/03/2013

OLANDA – ROMÂNIA 4-0. E inadmisibil, dar nu-mi dau DEMISIA ! Nu am promis că vom învinge Olanda

Echipa naţională a României a fost învinsă, marţi, în deplasare, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0 (1-0), de reprezentativa Olandei, într-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Golurile partide au fost marcate de Van der Vaart '12, Van Persie '56, '65 din penalti şi Lens '90.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Victor Piţurcă, a declarat că a sperat mai mult de la meciul cu Olanda. ''La 0-4 nu se mai pot spune prea multe lucruri, e un scor categoric. Olanda a jucat foarte bine, iar noi am greşit şi am primit goluri uşoare. Am sperat mai mult de la acest meci, dar cred că se poate spune că atât putem noi în acest moment'', a afirmat Piţurcă.

''Când am preluat naţionala nu am promis că vom învinge Olanda'', a precizat Piţurcă, cu referire la faptul că suporterii români prezenţi pe ''Amsterdam ArenA'' i-au cerut demisia la un moment dat.

''Mi s-a mai cerut demisia şi la meciul amical cu Australia (3-2). Nu sunt afectat de acest lucru. Munca mea e bună, avem şanse la locul doi mai mari decât Ungaria şi Turcia. Nu trebuie uitat că obiectivul meu este formarea unei echipe competitive pentru preliminariile viitoare (EURO 2016, n. red.). Am primit critici şi după ce am câştigat meciurile cu Estonia şi Ungaria'', a menţionat Piţurcă, antrenorul naţionalei completând că a reuşit lucruri bune de când a preluat echipa naţională.

Victor Piţurcă a afirmat că în cele două meciuri, cu Ungaria şi Olanda, jucătorii echipei naţionale nu au făcut faţă din punct de vedere fizic. "Avem o perioadă lungă la dispoziţie pentru a pune lucrurile la punct. Probabil, în perioada asta, jucătorii care au făcut parte din lotul echipei naţionale, nu sunt foarte bine puşi la punct din punct de vedere fizic. Jucătorii de la Steaua au obosit după cele patru meciuri grele din Liga Europa. În primul rând nu s-au ridicat la nivelul fizic la care ar fi trebuit să se ridice. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în meciul cu Ungaria. Ne-au costat foarte mult golurile primite extrem de simplu", a completat Piţurcă.

Victor Piţurcă s-a arătat mulţumit de rezultatul de egalitate înregistrat la Istanbul între Turcia şi Ungaria. "E un rezultat bun pentru noi, pentru că există meciul direct cu Ungaria. Dacă vom putea să câştigăm, vom trece pe locul doi, însă vor fi meciuri teribile cu ungurii şi turcii. În momentul de faţă suntem obligaţi să câştigăm cu Ungaria la Bucureşti, pentru a trece pe locul doi. Mai întâi trebuie să batem Ungaria şi apoi vom vedea", a subliniat Piţurcă.

Louis van Gaal: A fost cel mai bun meci al Olandei sub conducerea mea

Selecţionerul naţionalei Olandei, Louis van Gaal, a declarat, marţi seară, că a fost cel mai bun meci al elevilor săi de când se află el pe banca tehnică, informează Algemeen Dagblad.

"A fost cel mai bun meci al Olandei sub conducerea mea. Am jucat împotriva unui adversar foarte disciplinat, dar am jucat aproape perfect. Puteam să câştigăm la o diferenţă mai mare, pentru că am mai avut ocazii. Ştiu valoarea lui Van Persie, am avut încredere în el. Mi-a răsplătit această încredere cu două goluri", a spus Van Gaal.

Cu "dubla" reuşită în meciul contra României, Robin van Persie a ajuns la 34 de goluri şi i-a întrecut în clasamentul all-time al golgheterilor naţionalei Olandei pe Johan Cruyff şi pe Abe Lenstra, ambii cu câte 33 de goluri. Van Persie l-a egalat în această ierarhie pe Klaas-Jan Huntelaar. Golgheterul all-time al naţionalei Olandei este Patrick Kluivert, cu 40 de reuşite.

Clasamentul Grupei D:

1. Olanda - 18 puncte

2. Ungaria - 11 puncte

3. România - 10 puncte

4. Turcia - 7 puncte

5. Estonia - 6 puncte

 6. Andorra - 0 puncte

În etapa următoare, programată la 6 septembrie, vor avea loc următoarele meciuri: România - Ungaria, Estonia - Olanda şi Turcia - Andorra.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready