Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
20:01    |    29/03/2013

Three GOLD MEDALS in Doha: Larisa Iordache, balance beam, Diana Bulimar, floor, Muntean, uneven bars

Romanian gymnasts dominated the IFG World Challenge Cup rankings in Doha, winning another 3 gold medals on Friday, the last day of competition. The medals were won by Larisa Iordache in the balance beam event, Diana Bulimar in the floor event and Andrei Munteanu in the uneven bars event. Larisa Iordache also won a silver medal in the floor event, after Flavius Koczi won gold in the same event on the first day of the finals and Larisa Iordache won silver in the vault event.

 

Thus, Romanian athletes won a third of the medals put up for grabs in Doha – 4 gold medals and 2 silver medals in a competition with total prizes of USD 50,000, competition in which 150 athletes from 36 countries took part. Andrei Muntean, the surprise of the Romanian delegation, an expected surprise though after he won gold in the still rings event at the first edition of the Youth Olympic Games in Singapore, outdid himself this time in the uneven bars event, scoring 15.225 in the final, over 1 point better than his score in the qualifiers (14.200).

 

Trei MEDALII de AUR la Doha: Larisa Iordache, bârnă, Diana Bulimar, sol, Muntean, la paralele

 

Gimnaştii români au dominat clasamentele FIG World Challenge Cup de la Doha, obţinând vineri, în ultima zi de concurs, alte medalii 3 medalii de aur, prin Larisa Iordache la bârnă, Diana Bulimar la sol şi Andrei Munteanu, la paralele, în timp ce Larisa Iordache a mai obţinut şi o medalie de argint la sol, după ce în prima zi a finalelor Flavius Koczi obţinuse aurul la sol, iar Larisa Iordache - argint la sărituri.

Astfel, sportivii români au cucerit, la Doha, o treime din trofeele puse în joc - 4 locuri 1 şi 2 locuri secunde, într-o competiţie dotată cu 50.000 de dolari, la care au participat 150 de sportivi din 36 de ţări.

Primul succes al zilei în concursul feminin a revenit româncei Larisa Iordache, învingătoare detaşată la bârnă cu o notă excelentă - 15,500, din dificultate 6,7, cea mai mare din întreaga competiţie feminină. Cealaltă finalistă din ţara noastră, Diana Bulimar, s-a situat pe 4, cu 14,350.

Disputat în premieră pe noul podium, model care va fi prezent la marile competiţii de acum, Antwerp Apollo, concursul la sol feminin a prilejuit o dublă pentru reprezentantele României, Diana Bulimar câştigând aurul, cu 14,675, iar Larisa Iordache - argintul, cu 14,425. Finala a fost deschisă de Iordache, care a pus bara punctajului foarte sus, cu o dificultate maximă pentru această competiţie, 6,1. Ea a ieşit din covor, din cauza amintitei premiere, fiind penalizată cu 0,1. Avertizată de colega ei, Diana Bulimar a dimensionat cu grijă diagonalele acrobatice şi, deşi a avut un grad de dificultate mai mic, 5,9, a executat mai bine, fără mari probleme de ţinută şi, mai ales, fără părăsirea aparatului. Medalia de bronz în această finală a fost obţinută de Siqi Zeng (China) - 14,050.

Surpriza delegaţiei române, aşteptată totuşi, după ce la prima ediţie a Jocurilor Olimpice pentru tineret de la Singapore a câştigat titlul la inele, Andrei Muntean s-a autodepăşit, de data aceasta la paralele, cu o notă, 15,225, mai bună cu mai mult de un punct faţă de calificări (14,200), ocupând primul loc în finală.

Sursa: Agerpres

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready