Paris
London
New York
Friday, 24 March, 2023
Last Update 19:23
16:34    |    01/09/2013

Simona Halep dupa ce a zdrobit-o pe Maria Kirilenko: Este cel mai bun meci din viaţa mea !

Încă o performanţă importantă pentru tenisul feminin românesc. Simona Halep avansează la US Open, după ce a trecut lejer, cu scorul de 6-1, 6-0 de Maria Kirilenko, a 14-a favorită la Grand Slam-ul american.

"Este cel mai bun meci din viaţa mea. În acest moment, am mai multă încredere în mine şi sunt mai agresivă pe teren. Cred în mine, joc cu plăcere, trăiesc o perioadă incredibilă", a declarat jucătoarea română de tenis Simona Halep, spusele sale fiind redate de agenţiile internaţionale de presă, între care şi France Presse, care îi dedică inclusiv comentariul zilei de la US Open, sub titlul "Kvitova, învinsă sever, Halep îşi continuă zborul", scrie Agerpres.

"Într-un duel în sens unic, românca Halep (nr. 21), în curând 22 de ani, aflată în plin elan al celor 4 titluri obţinute în această vară (pe trei suprafeţe diferite) în 7 turnee, a surclasat-o pe rusoaica Maria Kirilenko (nr. 14), 6-1, 6-0, în 51 de minute, punctând doar ea în ultimele 8 jocuri ale meciului, după ce a înlănţuit 18 puncte la rând, călare pe cele două seturi", subliniază comentatorul AFP, care reaminteşte că după eliminarea în primul tur la Roland Garros, românca s-a impus pe zgură la Nurnberg şi Budapesta, pe iarbă la 's-Hertogenbosch şi pe hard la New Haven, pentru a se căţăra pe cel mai bun loc din carieră - 19 WTA.

La câteva minute după încheierea meciului, Kirilenko şi-a vânturat frustrarea pe Twitter, acuzând controalele antidopaj. "Nu pot decât să râd de jocul meu! Am fost la controlul antidopaj, ca şi cum aş fi putut lua ceva după acest 6-0! Sunt sătulă. De 1000 de ori dopaj, dopaj", a scris logodnica lui Aleksandr Ovecikin, starul rus al hocheiului pe gheaţă din Campionatul nord-american, NHL, care, din acest motiv, a avut publicul de partea ei pe arena nr. 2 a complexului de la Flushing Meadow, Louis Armstrong. Aceasta până când miile de spectatori şi-au dat seama că pe teren există o singură jucătoare, Simona Halep.

Simona a urcat de pe locul 23 pe 19, cu 2450 de puncte, în clasamentul WTA, dat publicităţii duminica trecută, după ce a câştigat turneul Premier de la New Haven, care i-a adus un bonus de 470 de puncte. Ea este a patra româncă din istorie care accede în Top 20 WTA, după Virginia Ruzici, Irina Spârlea şi Ruxandra Dragomir. Halep este prima sportivă din România care se numără printre cele mai bune 20 de jucătoare de tenis din lume după mai bine de 13 ani. În ianuarie 2000, Dragomir ocupa locul 20 WTA, fiind ultima româncă în Top 20 WTA. Halep a obţinut pentru prima dată un titlu din categoria Premier, după ce a triumfat în 2013 la Nurnberg, 's-Hertogenbosch şi Budapesta, acestea trei fiind competiţii din categoria International, inferioară celor Premier. Până în prezent, ea a mai jucat trei finale, două la Fes (International - 2010 şi 2011) şi una la Bruxelles (Premier - 2012), toate pierdute.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready