Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
02:11    |    21/10/2014

Turneul Campioanelor: Halep a învins-o pe Eugenie Bouchard, scor 6-2, 6-3: Sunt bucuroasă că mi-am regăsit jocul !

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-3, pe candadianca Eugenie Bouchard, locul 5 WTA, în primul meci disputat de sportiva română în cadrul Grupei Roşii de la Turneul Campioanelor, găzduit de oraşul Singapore.

Simona Halep s-a declarat mulțumită de jocul "foarte bun" pe care l-a reușit în fața canadiencei Eugenie Bouchard, după numai 68 minute de joc.

"Am jucat cu adevărat bine și sunt foarte fericită că am reușit să-mi regăsesc jocul. Am jucat agresiv atunci când trebuia și am reușit câteva lovituri câștigătoare", a declarat Halep după victoria care i-a asigurat un cec de 243.000 dolari și 230 de puncte WTA. Referindu-se la adversara sa, reprezentanta țării noastre a declarat: "Eugenie este foarte tânără și are un mare viitor în față".

Românca şi-a asigurat un premiu de 243.000 de dolari şi 230 de puncte WTA. Ea va mai primi câte 70 de puncte pentru următoarele două meciuri din grupă, indiferent de rezultat, astfel că totalul este de 370 de puncte WTA.

Înaintea partidei de la Turneul Campioanelor, Halep şi Bouchard se mai întâlniseră de două ori, anul acesta, fiecare câştigând câte o partidă. La Indian Wells, Halep a învins cu scorul de 6-2, 1-6, 6-4, în optimi, apoi canadianca şi-a luat revanşa, în semifinale la Wimbledon, când s-a impus cu scorul de 7-6 (5), 6-2.

Statistica meciului a arătat faptul că Bouchard a comis 30 de greşeli neforţate, faţă de 11 Halep. Şi raportul dublelor greşeli a fost net în favoarea jucătoarei de pe locul 5 mondial, 5-1. Însă candianca a avut mai multe lovituri câştigătoare, 13 faţă de 11, şi un procentaj de reuşită a primului serviciu de 54 la 49. Halep a fructificat patru mingi de break din şapte, iar Bouchard nu a reuşit să câştige niciuna din cele două oportunităţi.

Tot luni, în debutul grupei roşii, americanca Serena Williams, locul 1 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe jucătoarea sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA. În acest moment, Halep şi Williams se află pe primele două locuri ale grupei, urmând a se întâlni miercuri. Bouchard va juca în următoarea partidă cu Ivanovici.

Marţi, sunt programate primele partide din Grupa Albă, Maria Şarapova, locul 2 WTA - Caroline Wozniacki, locul 9 WTA şi Petra Kvitova, locul 3 WTA - Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA.

În semifinale se califică ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari. Halep este a treia româncă în istorie participantă la o ediţie a finalei sezonului, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready