Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
22:25    |    20/10/2014

Șarapova, obligată să joace finala Turneului Campioanelor, pentru a spera la primul loc mondial

Rusoaica Maria Șarapova este obligată să dispute finala Turneului Campioanelor pentru a mai putea spera să încheie anul pe primul loc în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis ale lumii, după ce americanca Serena Williams, actualul lider, a învins-o pe Ana Ivanovic din Serbia, luni, în meciul de debut la competiția din Singapore (6-4, 6-4).

O maladie și o problemă la genunchi au forțat-o pe Williams să abandoneze la ultimele două turnee la care a participat după câștigarea Openului Statelor Unite, sporind dubiile legate de forma jucătoarei americane în Singapore. "Am simțit puțin genunchiul, însă comparativ cu ceea ce a fost la Beijing, mă simt mult mai bine", a declarat Serena Williams după meciul cu Ivanovic.

Campioana olimpică en titre, în vârstă de 33 ani, luptă în Singapore nu doar pentru trofeul pus în joc, ci și pentru a rămâne numărul unu mondial, postură la care aspiră și Maria Șarapova, ocupanta locului 2 mondial și singura cu șanse matematice de a o mai depăși pe americană, între cele două existând o diferență de 466 puncte în acest moment.

Rusoaica va debuta marți la Turneul Campioanelor, împotriva danezei Caroline Wozniacki, în cadrul Grupei Albe, cel de-al doilea meci al zilei fiind cel dintre Petra Kvitova (Cehia) și Agnieszka Radwanska (Polonia).

Serena Williams va juca miercuri cu românca Simona Halep, care a debutat la rândul ei cu o victorie la Turneul Campioanelor: 6-2, 6-3 cu canadianca Eugenie Bouchard, în Grupa Roșie.

Simona Halep a precizat că nu a mai jucat anul acesta împotriva Serenei Williams, însă va încerca să dea tot ceea ce are mai bun în meciul cu liderul ierarhiei WTA.

"Desigur că este cea mai bună jucătoare din lume, însă nu am nimic de pierdut", a declarat românca, aflată săptămâna aceasta pe locul 4 mondial.

AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready