Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
13:25    |    23/09/2017

Cosmin Contra are ca obiectiv calificarea echipei naționale a României la EURO 2020

Noul selecționer al României, Cosmin Contra, prezentat oficial, vineri, într-o conferință de presă, are ca obiectiv calificarea echipei naționale de fotbal la EURO 2020, iar durata contractului său este până la finalul preliminariilor, a anunțat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

"Am primit variante optime din partea Comisie Tehnice pentru ocuparea postului de selecționer. Toate numele de pe acea listă reprezintă opțiuni viabile pentru această funcție. Azi sunt bucuros să anunț că noul selecționer al României este Cosmin Contra. Trecem într-o nouă etapă care are toate premisele să fie una de succes. Cosmin Contra are ca obiectiv calificarea la EURO 2020, iar durata contractului său este până la finalul campaniei de calificare. Toate detaliile contractuale sunt confidențiale. Un fost mare jucător al echipei naționale și al fotbalului european vine cu inima deschisă să dea tot ce are mai bun. Acest context ne dă convingerea că vom reuși să schimbăm determinarea, atitudinea și perspectivele echipei naționale. Îi urez multă baftă lui Cosmin și îl asigur de tot sprijinul FRF astfel încât visul lui de a antrena echipa națională a României să devină și visul suporterilor prin prezența la turneele finale", a spus Burleanu în conferința de presă.

Președintele a adăugat că nu regretă numirea germanului Christoph Daum anul trecut, dar speră ca noul selecționer să modifice lucrurile care nu au mers la prima reprezentativă a României și care au dus la ratarea calificării la CM 2018. "Îi mulțumesc lui Christoph Daum pentru tot ce a reușit să dezvolte la nivelul echipei naționale. Trebuie să continuăm lucrurile bune implementate, dar și să modificăm acolo unde este de modificat astfel încât rezultatele să fie mult mai bune. În niciun caz nu regret alegerea precedentă (n.r. — numirea lui Daum). Regret că nu am reușit să ne calificăm la Cupa Mondială", a afirmat Burleanu.

În cadrul conferinței de presă, Cosmin Contra a declarat că preluarea conducerii echipei naționale a României reprezintă o mare responsabilitate, dar este pregătit pentru această provocare.

"Este un vis împlinit pentru mine, de când am început cariera de antrenor mi-am dorit să fiu selecționerul echipei naționale. Vine această șansă destul de repede în cariera mea, dar sunt pregătit pentru provocare. Este cel mai important pas în carieră. Să fiu selecționerul României este ca și cum aș antrena o echipă de top a lumii. Este o responsabilitate foarte mare. Nu există ceva mai important decât să antrenezi echipa națională a țării tale. Cred că în cei 6-7 ani de antrenorat am acumulat suficientă experiență. Nu pot să mă consider un antrenor cu experiență, dar cu fiecare an care trece sunt un antrenor mult mai bine pregătit, mult mai capabil să ia decizii în momente grele", a menționat Contra, care a primit la finalul conferinței de presă un tricou al echipei naționale pe spatele căruia era inscripționat "2020".

Antrenorul Cosmin Contra a devenit oficial selecționerul echipei naționale a României după ce Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a validat, în ședința sa de vineri, cu unanimitate de voturi, numirea în funcție precum și contractul acestuia.

Tehnicianul Cosmin Contra, care a condus până acum formația Dinamo, ajunsese în 17 septembrie la un acord de principiu cu președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, privind preluarea postului de selecționer rămas vacant după rezilierea contractului germanului Christoph Daum, dar avea nevoie de aprobarea Comitetului Executiv al FRF.

În vârstă de 41 de ani, Cosmin Contra a mai antrenat în cariera sa de până acum formațiile FC Timișoara, Getafe CF Youth, CF Fuenlabrada, Petrolul Ploiești, Getafe CF, Guangzhou R&F, AD Alcorcon și Dinamo București. Ca antrenor, Contra a câștigat un singur trofeu, Cupa României, ediția 2012-2013, cu Petrolul Ploiești.

La 11 septembrie, Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal a propus conducerii FRF rezilierea contractului selecționerului echipei naționale a României, Christoph Daum, ca urmare a ratării calificării la Cupa Mondială din 2018.

Ulterior, la 14 septembrie, conducerea Federației Române de Fotbal a ajuns la un acord privind încetarea relațiilor contractuale cu selecționerul României, Christoph Daum, înaintea ultimelor două partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan și Danemarca.

Echipa națională de fotbal a României a pierdut orice șansă de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a fost învinsă de selecționata Muntenegrului cu scorul de 1-0 (0-0), la 4 septembrie, pe Gradski Stadion din Podgorica, într-un meci din Grupa E a preliminariilor competiției.

România mai are de jucat două partide în această campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploiești, și cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare. În momentul de față, echipa națională ocupă poziția a 4-a în clasamentul grupei, având 9 puncte, cu 10 mai puține decât liderul Polonia.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready