Paris
London
New York
Saturday, 22 February, 2020
Last Update 13:26
13:07    |    23/09/2017

Contra - S-a pierdut plăcerea de a veni la națională, jucătorii să arate că joacă pentru 20 de milioane de oameni

Selecționerul primei reprezentative de fotbal a României, Cosmin Contra, a declarat, vineri, în conferința de presă în care a fost prezentat oficial, că jucătorii și-au pierdut plăcerea de a veni la echipa națională, precizând că aceștia trebuie să arate pe teren că joacă pentru "20 de milioane de oameni".

"S-a pierdut plăcerea jucătorilor de a veni la echipa națională. Am pierdut din mentalitatea pe care o aveam în anii trecuți. Atunci nu ne era frică de nicio echipă, indiferent de numele pe care îl avea. Am pierdut și din agresivitate, pentru că în multe momente nu avem așa ceva. Jucătorii trebuie să vină și să aibă sentimentul că joacă pentru 20 de milioane de oameni și nu doar pentru ei. Trebuie să aibă responsabilitatea asta. Eu știu ce mă așteaptă, știu că vin într-un moment greu al echipei naționale. Încerc să nu dezamăgesc pe nimeni și voi face tot ce îmi stă în putință pentru a realiza acest lucru. Mi-aș dori ca jucătorii să înțeleagă faptul că atunci când vii la echipa națională trebuie să dai totul pentru țară. Trebuie să vii cu plăcere", a spus Contra.

Noul selecționer nu promite decât muncă, dedicare și "cu puțin noroc" speră să califice România la Campionatul European din 2020. "Sunt încrezător că împreună cu jucătorii voi putea schimba această părere despre națională și să revenim acolo unde ne este locul, poate în a doua grupă valorică a fotbalului mondial, și să luptăm de la egal la egal cu marile forțe din lume, cum sunt Olanda sau Anglia. Nu promit decât muncă, dedicare și cu puțin noroc să ne calificăm la Campionatul European. Nu va fi ușor, e un drum foarte greu, dar avem avantajul că aceste preliminarii încep destul de târziu și avem aproape un an în care să închegăm o echipă foarte puternică", a afirmat el.

Întrebat dacă în opinia sa jucătorii români au valoare, Contra a răspuns: "Valoarea e relativă, se poate compensa cu alte lucruri, cu dăruire, cu sacrificiu. Poți să faci rezultate și dacă nu ai așa de mare valoare".

Antrenorul Cosmin Contra a devenit oficial selecționerul echipei naționale a României după ce Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a validat, în ședința sa de vineri, cu unanimitate de voturi, numirea în funcție precum și contractul acestuia. Obiectivul noului selecționer, care îi urmează în funcție germanului Christoph Daum, este calificarea la EURO 2020, iar durata contractului este până la finalul preliminariilor.

În vârstă de 41 de ani, Cosmin Contra a mai antrenat în cariera sa de până acum formațiile FC Timișoara, Getafe CF Youth, CF Fuenlabrada, Petrolul Ploiești, Getafe CF, Guangzhou R&F, AD Alcorcon și Dinamo București. Ca antrenor, Contra a câștigat un singur trofeu, Cupa României, ediția 2012-2013, cu Petrolul Ploiești.

La 11 septembrie, Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal a propus conducerii FRF rezilierea contractului selecționerului echipei naționale a României, Christoph Daum, ca urmare a ratării calificării la Cupa Mondială din 2018.

Ulterior, la 14 septembrie, conducerea Federației Române de Fotbal a ajuns la un acord privind încetarea relațiilor contractuale cu selecționerul României, Christoph Daum, înaintea ultimelor două partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan și Danemarca.

Echipa națională de fotbal a României a pierdut orice șansă de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a fost învinsă de selecționata Muntenegrului cu scorul de 1-0 (0-0), la 4 septembrie, pe Gradski Stadion din Podgorica, într-un meci din Grupa E a preliminariilor competiției.

România mai are de jucat două partide în această campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploiești, și cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare. În momentul de față, echipa națională ocupă poziția a 4-a în clasamentul grupei, având 9 puncte, cu 10 mai puține decât liderul Polonia.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready