Paris
London
New York
Thursday, 18 July, 2024
Last Update 13:59
20:53    |    21/06/2019

Victorie de senzaţie a României cu 4-2 în faţa Angliei, la Campionatul European Under-21

Selecţionata României a reuşit o victorie de senzaţie în faţa echipei Angliei, cu scorul de 4-2 (0-0), vineri, pe Stadionul ''Dino Manuzzi'' din Cesena, în Grupa C a Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino.

Într-un final de la agonie la extaz, România a reuşit să marcheze de patru ori puternicei formaţii a Angliei în ultimele 15 minute ale meciului, obţinând o victorie extrem de preţioasă în lupta pentru calificarea în semifinalele competiţiei.

Puşcaş a deschis scorul în minutul 76, Gray a egalat în 79, Hagi a înscris în 85, Abraham a egalat în 86, iar Florinel Coman a închis jocul cu două goluri înscrise în minutele 88 şi 90+3.
 
România a reuşit pentru al doilea joc consecutiv să marcheze de patru ori, după 4-1 cu Croaţia, iar Anglia, învinsă de Franţa cu 2-1 în primul său meci, este eliminată.
 
Florinel Coman, introdus în minutul 63 în locul lui Andrei Ivan, a obținut o lovitură de la 11 metri și a marcat în prelungiri.

„A fost un meci cu o intensitate foarte mare. Mă bucur că am reușit să ieșim cu capul sus. Am simțit că suntem împinși de la spate de fani. Nu am trăit niciodată așa ceva.

Rezultatul este cel mai important. Am muncit cu toții și a venit timpul să fim răsplătiți. Ne gândim la meciul cu Franța. Ne bucurăm astăzi, iar de mâine ne pregătim pentru ultimul meci”, a declarat Florinel Coman la TVR 1.
 
"Gândul nostru a fost să câştigăm meciul. Un egal îi scotea din calcule pe ei, dar ne făceau şi nouă viaţa grea cu Franţa. Când ai speranţe că se poate câştiga meciul, mergi până la capăt. Încerci să marchezi acel gol în plus şi să ieşi învingător. Au trecut doar două meciuri, mai avem destule resurse. Îl ştiu pe Coman de la 11 ani, ştiu ce talent are. Sezonul acesta la FCSB a fost unul incredibil. Vreau să-l văd mai sus pentru că merită, munceşte şi îşi vede de treaba lui. Este un copil talentat, care, ca şi noi taţi, trage până la capăt. Nu contează cine începe, contează cine termină. Trebuie să aduci acel plus fizic, mental şi tactic", a declarat Ianis Hagi.
 
 „E o seară fantastică pentru noi, pentru suporteri și pentru întreaga țară. Înseamnă enorm să câștigăm contra Angliei, o țară cu o asemenea istorie. Vrem să facem din România o echipă puternică, de care toată lumea să se teamă. Vrem să creștem cât mai mult și să ne batem de la egal la egal cu fiecare echipă”, a declarat Tudor Băluță, în fața reporterului GSP.ro aflat la Cesena.

„Parcă turneul s-ar juca în România”


Băluță s-a declarat fascinat și de cei peste 8.000 de fani care au populat aseară tribunele stadionului din Cesena: „E impresionant să vedem atâția români în tribune, parcă turneul final s-ar juca în România, nu în Italia”, a declarat mijlocașul de 20 de ani.
 
România a participat, în toată istoria ei, la 49 turnee finale, și la doar două s-a întâmplat să dea câte 4 goluri în două meciuri diferite: în 1962, când a și cucerit Euro U18, și cu doi ani înainte, când a ajuns într-o finală pierdută cu Ungaria!
 

 

EURO U21 2019 » PROGRAMUL GRUPEI C

18 iunie

    ROMÂNIA - Croația 4-1
    Anglia - Franța 1-2

21 iunie

    Anglia - ROMÂNIA 2-4
    Franța - Croația 1-0

Luni, 24 iunie

    22:00 - Franța - ROMÂNIA (Cesena)
    22:00 - Anglia - Croația (Serravalle, San Marino)
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready