Paris
London
New York
Monday, 25 September, 2023
Last Update 11:07
12:33    |    18/11/2019

Orban - vizită la stadioanele pentru EURO-2020: S-au pierdut ani buni degeaba. Vom urmări ca să aibă tot ceea ce au nevoie

Guvernul va urmări ca antreprenorii care efectuează lucrările de construcţie sau modernizare la stadioanele Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid să aibă tot ce au nevoie pentru a finaliza lucrările în termen, a declarat luni prim-ministrul Ludovic Orban. România va organiza 3 meciuri din faza grupelor Europeanului din 2020 și o optime de finală, pe Arena Națională.

"Mobilizarea constructorilor este foarte bună. Întârzierile se datorează fazelor de pregătire în care s-a bătut pasul pe loc în ceea ce priveşte toţi paşii premergători necesari până să se ajungă la faza de construcţie. Aţi văzut şi la Arcul de Triumf că, practic, a trebuit mărită suprafaţa pentru a respecta standardele, la Steaua, practic, s-au pierdut ani buni degeaba, dar, din momentul semnării contractelor, emiterii ordinelor de începere a lucrărilor, mobilizarea constructorilor e o mobilizare bună şi vom urmări ca să aibă tot ceea ce au nevoie pentru a finaliza lucrările în termen", a precizat Orban, întrebat dacă este mulţumit de stadiul lucrărilor la şantierele stadioanelor Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid.

La plecarea de la şantierul stadionului Giuleşti, Ludovic Orban a fost abordat de un grup de suporteri ai echipei Rapid care i-au sesizat faptul că viitoarea arenă de fotbal va avea o capacitate mai mică decât vechiul stadion. Şeful Executivului i-a asigurat pe aceştia că vor avea stadion nou, modern.

"Vă fac un stadion 'boboc', poate intraţi şi voi în Liga I. Sunt nişte standarde care trebuie respectate, în proiectul vechiului stadion nu au figurat, iar toate limitările sunt limitări care sunt date de suprafaţa efectivă, pentru că ai limitare la calea ferată... Proiectul este un proiect care este făcut în baza studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici. Eu nu vreau să vă spun decât că vreau ca stadionul să fie la standarde europene", a afirmat premierul.

Prim-ministrul Ludovic Orban a efectuat luni o vizită de lucru la şantierul Stadionului Giuleşti, alături de ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu, şi directorul Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu.

Tot luni, şeful Executivului a vizitat şantierele stadioanelor Steaua şi Arcul de Triumf.
 
 
 Stadiu lucrari:
 
La Steaua (capacitate de 31.254 de locuri)

 •     s-au executat lucrările de infrastructură în proporţie de 95%;
 •     se execută lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit şi prefabricate (stadiul acestora este de cca. 85%);
 •     au început lucrările la instalaţii şi arhitectură pentru spaţiile aferente subsolului stadionului (stadiul de cca. 25%);
 •     confecţia metalică a acoperişului este 50% montată.


La Rapid
(capacitate de 14.050 de locuri)

 •     săpătura este realizată în proporţie de 100%;
 •     betonul de egalizare, în proporţie de 95%;
 •     hidroizolaţie la nivelul fundaţiilor, în proporţie de 95%;
 •     fundaţii, în proporţie de 50%.


La Arcul de Triumf (capacitate de 8.207 de locuri):

 •     lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii sunt realizate în proporţie de 95%;
 •     lucrările de execuţie stâlpi, diafragme, fundaţii izolate - 85%;
 •     lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii - 30%.
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready