Paris
London
New York
Monday, 25 September, 2023
Last Update 11:07
00:22    |    07/05/2021

Fotbal: Manchester United şi Villarreal vor juca finala Europa League

Manchester United şi Villarreal vor disputa finala Europa League la fotbal, după partidele din manşa secundă a semifinalelor.

Manchester United, care avea asigurată prezenţa în finală în mare măsură, după victoria cu 6-2 din tur, a fost învinsă de AS Roma cu 3-2, pe Stadio Olimpico.

Uruguayanul Edinson Cavani (39) a deschis scorul pentru oaspeţi, după ce avusese anterior o bară. Roma a reuşit să întoarcă scorul după pauză, în decurs de câteva minute, prin golurile reuşite de Edin Dzeko (57) şi Bryan Cristante (60), după care giallorossi au avut câteva ocazii uriaşe de a majora diferenţa, însă portarul Davi De Gea a făcut miracole la şuturile lui Dzeko şi Pedro (61) sau reluarea lui Henrih Mhitarian (62), pentru ca acelaşi Mhitarian să nimerească bara (74).

Cavani a restabilit egalitatea (68), din centrarea lui Bruno Fernandes, dar Roma a obţinut totuşi o victorie de palmares, prin golul înscris de debutantul Nicola Zalewski (19 ani), cu un şut din voleu, deviat de Alex Telles.

Villarreal s-a calificat în prima sa finală europeană după ce a remizat cu Arsenal, 0-0, la Londra. ''Submarinul galben'' câştigase în tur cu 2-1, astfel că a obţinut calificarea în ultimul act după un meci foarte bun făcut pe Emirates Stadium.

Arsenal a avut câteva ocazii mari de gol, inclusiv două bare ale gabonezului Pierre-Emerick Aubameyang (26, 79). Emile Smith Rowe (49) a ratat şi el din poziţie bună.

Oaspeţii au avut şi ei câteva situaţii notabile, însă nu la fel de periculoase ca ale ''tunarilor''.

Villarreal şi-a luat astfel o revanşă în faţa lui Arsenal, după ce a fost eliminată de formaţia londoneză cu scorul general de 2-1 în 2006, în semifinalele Ligii Campionilor.

Finala dintre United şi Villarreal va avea loc pe 26 mai, la Gdansk (Polonia). United vizează al doilea său trofeu în competiţie, după cel din 2017.

Rezultate:

Arsenal Londra - (+) Villarreal 0-0
În tur: 1-2.

AS Roma - (+) Manchester United 3-2
Au marcat: Edin Dzeko 57, Bryan Cristante 60, Nicola Zalewski 83, respectiv Edinson Cavani 39, 68.
În tur: 2-6.

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în finală.

AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready