Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
10:08    |    25/03/2015

Angelina Jolie dezvăluie că și-a extirpat ovarele pentru a preveni cancerul

Actrița americană Angelina Jolie s-a supus unei operații preventive de extirpare a ovarelor cu scopul de a preveni cancerul, o boală care a provocat moartea mamei, a bunicii și a mătușii sale. Actrița a făcut aceste dezvăluiri în articolul publicat marți de ziarul The New York Times, sub titlul 'Angelina Jolie Pitt: Diary of a Surgery', citat de EFE.

Jolie, în vârstă de 39 de ani și care în urmă cu doi ani s-a supus unei duble mastectomii, a fost operată săptămâna trecută pentru a-i fi extirpate ovarele și trompele lui Faloppio.

"Am plănuit acest lucru de mult timp. Este o operație mai puțin complexă decât o masectomie dar efectele sunt mai severe. Obligă o femeie să intre în menopauză forțată", scrie actrița.

La fel cum a explicat în urmă cu doi ani aceluiași ziar operația de masectomie, Jolie dezvăluie acum că a luat decizia de a face acest lucru public, pentru ca "alte femei expuse acestui risc să cunoască opțiunile care există".

"În urmă cu doi ani am scris despre faptul că m-am supus unei duble mastectomii preventive. O simplă analiză de sânge a dezvăluit că sufăr de o mutație genetică (...) cu un risc estimat la 87 la sută pentru a dezvolta un cancer mamar și de 50 la sută pentru un cancer ovarian. Mi-am pierdut mama, bunica și mătușa din cauza cancerului", a explicat ea.

Jolie a decis atunci "să urmărească orice informație care i-ar putea fi utilă", precum extirparea preventivă a ovarelor, pentru care actrița s-a pregătit "fizic și emoțional". "În acest fel copiii mei nu vor putea spune niciodată: mama a murit de cancer la ovare", a precizat Angelina Jolie, mamă a șase copii împreună cu partenerul ei de viață, actorul Brad Pitt. AGERPRES

 

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready