Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
01:50    |    20/04/2015

Senatoarea Steliana Miron (PNL): Din salariul de la Parlament nu mi-ar ajunge banii nici pentru coafor

Senatoarea PNL Steliana Miron a declarat pentru Evenimentul Zilei ca salariul de parlamentar nu ii ajunge "nici pentru coafor" si ca are noroc cu sotul sau si cu parintii ei care o sustin financiar. Declaratia vine in contextul discutiilor despre pensiile speciale ale parlamentarilor, care se extind si in domeniul salariilor, si in conditiile in care indemnizatia de parlamentar se ridica la circa 1000 de euro pe luna. Potrivit declaratiei de avere depuse in 2014, senatoarea Vasilica Steliana Miron a incasat in anul anterior 60.410 RON din indemnizatia de parlamentar.

"Prefer hainele si pantofii de la producatorii locali. Am si discount-uri foarte mari", a declarat Miron pentru EVZ, precizand ca o tinuta o costa in jur de 600 de lei. "Niciodata nu m-am imbracat de doua ori la fel. Prefer tinute mai ieftine". Ea a recunoscut ca nu isi achizitioneaza hainele din indemnizatia de parlamentar. "Noroc cu sotul meu si cu parintii mei ca ma sustin financiar. Din salariul de la Parlament nu mi-ar ajunge banii nici pentru coafor", a mai spus ea.

"Tinutele de la Senat sunt, in mare parte, realizate la o fabrica din Suceava. In fiecare joi ma duc la fabrica si, impreuna cu doamnele de acolo, imi creez tinutele pentru saptamana urmatoare. Vineri ma duc la proba, iar sambata am tinutele acasa", a declarat Steliana Miron. Ea a precizat ca si majoritatea pantofilor din garderoba sunt facuti la comanda, tot in Suceava.

Salariul unui parlamentar este de cinci mii de lei. Unele doamne chletuiesc lunar aceşti bani doar pe haine şi pe întreţinere. De restul, se ocupă familia. Presa a scris, anii trecuţi, despre vestimentaţia de mii de euro a Cătălinei Ştefănescu, cel mai tânăr deputat şi fosta secretară a lui Liviu Dragnea. Când părinţii sau soţii nu sunt mari afacerişti, femeile sunt mult mai atente cu banii investiţi în haine. Cristina Pocora spune că de când s-a născut fetiţa ei, s-au schimbat şi priorităţile. Sunt în Parlament şi doamne venite din industria modei. Deputata Social democrată Cristina Nichita este cunoscută în zona Moldovei pentru hainele pe care le face. Designer de profesie, Cristina Nichita spune că pentru Parlament sunt potrivite ţinutele din două piese şi pantofii comozi, nu cei cu toc cui.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready