Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
00:21    |    27/06/2015

SUA: Legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, salutată de numeroase celebrități

Decizia Curții Supreme a SUA privind legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex pe întregul teritoriu al Statelor Unite ale Americii a fost imediat salutată, vineri, pe rețelele sociale, de numeroase personalități, cu diferite orientări sexuale, din domeniul cinematografiei, televiziunii și muzicii, informează "USA Today".

'Această zi este pentru cei care voiau să se țină de mână în public și nu puteau să o facă, pentru toți cei care doreau să fure un sărut într-o zi însorită', a scris Michael Moore, care se prezintă pe contul său de Twitter drept 'cineast ('Fahrenheit 9/11'), autor ('Stupid White Men') și cetățean ('United States of America'). 'Niciodată nu vom mai vorbi despre *căsătorie gay*, ci doar despre *căsătorie*', a comentat cel pe care revista Time l-a inclus în anul 2005 pe lista celor mai influente o sută de persoane din lume.

'Dragoste' și 'viață, libertate, căutarea fericirii', a scris actrița americană Uzo Aduba, cunoscută și premiată pentru rolurile interpretate în seriale de televiziune, precum 'Crazy Eyes'.

Printre cei care au salutat decizia figurează și scriitoarea britanică JK Rowling, autoarea seriei de imens succes editorial despre Harry Potter. 'O zi istorică pentru egalitatea căsătoriilor', a apreciat ea.

Unul dintre primii care și-au exprimat bucuria a fost cântărețul portorican Ricky Martin, care și-a declarat public homosexualitatea în anul 2010. 'Curtea Supremă a anunțat că iubirea este pentru toți! Egalitate matrimonială pentru toată națiunea și pentru toate teritoriile', a afirmat interpretul de 43 de ani, activ susținător al drepturilor cuplurilor de același sex. AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready