Paris
London
New York
Tuesday, 16 April, 2024
Last Update 20:20
17:32    |    08/10/2015

Gerard Depardieu: Americanii sunt un popor care nu încetează să-i distrugă pe ceilalți. Pe oriunde trec lasă mormane de rahat

Americanii sunt "un popor care nu încetează să-i distrugă pe ceilalți", a declarat, miercuri, la Moscova, actorul francez Gerard Depardieu, care a spus că preferă "să fie rus", relatează France Presse.

"S-au luptat între ei, i-au distrus pe indieni, au introdus sclavia și apoi a fost războiul de secesiune", a exemplificat celebrul actor într-un interviu cu jurnaliști ruși difuzat joi la postul de radio France Inter.

"Ei au fost primii care au folosit bomba atomică. Pe oriunde trec lasă mormane de rahat. Nu, eu prefer să fiu rus", a adăugat Depardieu, care a devenit cetățean al Federației Ruse în urmă cu peste doi ani la intervenția președintelui Vladimir Putin.

"Și apoi, dacă europenii încetează să-i mai asculte pe acești americani, ei bine, eu aș fi mai fericit", a conchis el înainte de a urca pe scena unui teatru din Moscova pentru a interpreta, alături de Fanny Ardant, "La Musica deuxieme", o piesă a Margueritei Duras.

Monument al cinematografiei franceze, actorul de 66 de ani a atras atenția în 2012 anunțând că renunță la pașaportul francez în semn de protest față de nivelul de impozitare a celor mai mari averi din Franța introdus de guvernul socialist. De atunci el face senzație cu regularitate în mass-media franceze prin declarațiile sale provocatoare și luările de poziție proruse, comentează France Presse.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready