Paris
London
New York
Wednesday, 17 July, 2024
Last Update 13:59
18:29    |    03/11/2015

Adele a stabilit un nou record mondial: Single-ul "Hello", descărcat de peste 1,1 milioane de ori pe internet

Cântăreaţa britanică Adele a stabilit un nou record mondial, graţie celui mai recent single ai ei, "Hello", care a fost descărcat de peste 1,1 milioane de ori pe internet în prima săptămână după lansare, informează Reuters.

De asemenea, piesa cântăreţei britanice a debutat pe primul loc în topul Billboard, fiind urmată de cântecul "Sorry" al starului pop canadian Justin Bieber, care ocupă locul al doilea, cu vânzări de 276.800 de copii digitale, potrivit datelor comunicate, luni, de compania Nielsen Music.

Potrivit Nielsen Music, precedentul record în ceea ce priveşte vânzările digitale ale unui single în decurs de o săptămână fusese stabilit de rapperul american Flo Rida, cu piesa "Right Round", în 2009, cu 636.000 de descărcări online.

În topul Billboard 200 dedicat albumelor, trupa punk australiană 5 Seconds of Summer ocupă primul loc, după ce noul ei disc, "Sounds Good Feels Good", s-a vândut în 192.000 de copii.

"Hello" este primul single lansat de Adele de pe următorul ei album de studio, intitulat "25", care va apărea pe piaţă pe 20 noiembrie. Precedentul disc al artistei britanice, "21", a fost recompensat cu şase premii Grammy şi s-a vândut în peste 30 milioane de copii pe plan mondial.

De asemenea, "Hello" a fost difuzat de 47,5 milioane de ori pe Spotify, devenind cântecul cu cele mai multe difuzări într-o săptămână pe această platformă de streaming muzical.

Totodată, videoclipul piesei "Hello" a doborât recordul de audienţă al platformei Vevo.com, generând peste 27 de milioane de vizualizări în primele 24 de ore după lansare.

Videoclipul "Hello" a fost filmat în regiuni rurale din jurul oraşului Montreal şi regizat de cineastul canadian Xavier Dolan, autorul unor filme apreciate şi premiate la festivaluri de prestigiu, precum "Am omorât-o pe mama/ J'ai tué ma mère", "Iubiri imaginare/ Les amours imaginaires", "Laurence până la capăt/ Laurence Anyways", "Tom la fermă/ Tom à la ferme" şi "Mami/ Mommy".

Albumul "25" al cântăreţei Adele va include 11 piese, între care "Send My Love (To Your New Lover)", "I Miss You", "When We Were Young" şi "Remedy".

Cel mai recent album al cântăreţei Adele, intitulat "21", lansat în 2011, s-a vândut în peste 30 de milioane de copii pe plan mondial. După succesul obţinut cu acesta, singura piesă nouă lansată de Adele a fost "Skyfall", tema muzicală a celui mai recent film din seria "James Bond". Cântecul a fost recompensat cu un Glob de Aur şi cu premiul Oscar în 2013.

În ultimii ani, Adele a făcut o pauză în carieră, pentru a se ocupa de creşterea băieţelului său, Angelo, pe care îl are cu partenerul ei de viaţă, omul de afaceri Simon Konecki.

Cel mai recent turneu al cântăreţei a avut loc tot în 2011, cu ocazia lansării albumului "21", deşi artista a fost constrânsă să anuleze o serie de concerte, după ce a suferit o intervenţie pe coardele vocale.

Adele Laurie Blue Adkins, cunoscută ca Adele, este cântăreaţă şi compozitoare. Ea a debutat la 19 ani şi s-a bucurat de un real succes comercial, fiind apreciată şi de criticii muzicali. Adele a fost prima artistă care a primit premiul Critics' Choice la BRIT Awards, iar în 2012 a câştigat şase premii Grammy. Înzestrată cu o voce excepţională, artista nu s-a ferit să exprime deziluziile sale în dragoste în melodii precum "Someone Like You" şi "Rolling in the Deep".

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready