Paris
London
New York
Wednesday, 17 July, 2024
Last Update 13:59
18:02    |    22/04/2016

Lumea în stare de "șoc" după moartea lui Prince, "muzician de geniu"

De la Barack Obama, la Madonna și până la Mick Jagger, personalități din lumea întreagă și-au exprimat stupoarea sau emoția după vestea morții la 57 de ani a legendarului cântărețului Prince, "muzician de geniu", "plecat prea curând" dintre noi, relatează AFP.

"Și brusc... lumea a pierdut un pic din magia ei. Odihnește-te în pace, Prince! Mulțumim pentru tot ce ne-ai oferit", a postat pe Twitter cântăreața Katy Perry, personalitatea cea mai urmărită pe această rețea de socializare.

Președintele Barack Obama l-a omagiat la rândul său pe cântăreț, pe care l-a considerat unul dintre artiștii cei mai înzestrați ai timpului său. "Astăzi lumea a pierdut o icoană creatoare", notează președintele Obama într-un comunicat.

Supervedeta muzicii pop Madonna și-a exprimat regretul față de pierderea "unui adevărat vizionar", care "a schimbat lumea", declarându-se copleșită de moartea lui Prince pe Instragram, unde a postat o poză în care apare alături de cântăreț.

"Sunt profund șocat de vestea morții lui Prince", un cântăreț cu un talent "infinit", a declarat întristat Mick Jagger, solistul trupei Rolling Stones, aducând un omagiu "artistului revoluționar, marelui muzician, compozitor, textier minunat și admirabil chitarist".

Prince a fost unul dintre cei mai mari muzicieni ai anilor 1980 et 1990, cunoscut pentru hituri ca 'Purple Rain', 'Girls&Boys', sau 'Kiss', care îmbină compozițiile de chitară cu ritmurile funk.

Cântăreața canadiană Céline Dion a scris pe Twitter că este "cumplit de întristată de vestea năucitoare... Era cu adevărat o legendă și unul dintre eroii mei".

"Odihnește-te în pace, mulțumesc că m-ai inspirat să devin muzician și să pot astfel aduce alinare oamenilor", notează într-un tweet cântărețul Wyclef Jean.

Asemeni lor, zeci de cântăreți din întreaga lume au omagiat unul dintre cei mai mari muzicieni pop ai generației sale.

"Nu pot să cred, sunt în stare de șoc. Atâtea amintiri minunate, o să-mi lipsești. #Prince", a scris și Lionel Richie.

Lenny Kravitz a notat într-un tweet că și-a pierdut "fratele din muzică... prietenul, cel care mi-a arătat ceea ce este posibil în interiorul meu".

Producătorul muzical Quincy Jones și-a exprimat regretul față de moartea lui Prince, "un adevărat artist în toate sensurile cuvântului, plecat prea curând" dintre noi.

"Este un șoc. Este suprarealist. Este pur și simplu incredibil", a declarat postului MSNBC regina muzicii soul Aretha Franklin.

Regizotul de film Spike Lee a postat și el un tweet: "Îmi lipsește fratele meu. Prince era o persoană plină de umor".

"Sunt copleșit (...) O pierdere uriașă pentru toți! Era un geniu", a reacționat și Samuel L. Jackson.

Dincolo de sfera celebrităților de la Hollywood, numeroși membri ai societății americane și-au împărtășit amintirile despre celebrul cântăreț. "A fost un mare om de scenă. Este un șoc!", a spus Larry King, jurnalist și fostă vedetă a postului CNN.

Politicianul Al Sharpton, cunoscut pentru angajamentul său în favoarea drepturilor civice în SUA, a declarat postului MSNBC că Prince "îi punea multe întrebări despre ceea ce se întâmplă cu comunitatea oamenilor de culoare", subliniind în același timp că rămânea departe de politică. Cântărețul, își amintește omul politic, nu s-a temut să lupte împotriva industriei muzicale și a făcut față tuturor adversităților. AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready