Paris
London
New York
Wednesday, 17 July, 2024
Last Update 13:59
13:59    |    06/03/2017

Ilinca și Alex Florea vor reprezenta România la Eurovision 2017

Ilinca și Alex Florea vor reprezenta România la Eurovision 2017, cu piesa "Yodel It", după ce au câștigat Selecția Națională, duminică.

VIDEO 1: 

VIDEO 2:

VIDEO 3:

Ilinca a declarat pentru AGERPRES că persoana care a convins-o să intre în competiția Eurovision a fost compozitorul piesei lor, Mihai Alexandru. Cei doi au spus că își doresc să prezinte pe scena de la Kiev "un show exploziv, ceva ce să rămână pe retină".

"Din păcate, timpul a fost foarte scurt pentru a pregăti ceva. Noi am lucrat la piesă până în ultimul moment", a spus Alex Florea, referitor la show-ul lor din Selecția Națională.

Ilinca a declarat că s-a hotărât să intre în competiție când a auzit piesa în studioul lui Mihai Alexandru.

"Mihai Alexandru ne-a făcut să venim la Eurovision", a spus ea.

La rândul său, Mihai Alexandru a mărturisit, într-o conferință de presă ce a avut loc după finala națională Eurovision, că a creat piesa "Yodel It" pentru o trupă care în prezent reprezintă Elveția la Eurovision 2017.

"Piesa a fost făcută pentru formația Timebelle din Elveția. După aceea, ei au primit o piesă din Suedia la care au rămas pentru că au tras și managerii (...) și au renunțat la proiectul meu și noi am rămas cu piesa și a trebuit să fac ceva cu ea", a spus Mihai Alexandru.

Pentru prima dată în Selecția Națională, piesa care va reprezenta România a fost aleasă exclusiv de public, prin televot. Astfel, la sfârșitul serii, Ilinca și Alex Florea au primit 10.377 de voturi, Mihai Trăisariu, al doilea clasat, pentru piesa "I Won't Surrender", 5.201 de voturi, iar Instinct, cu "Petale", 3.063 de voturi.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 și 11 mai și finala pe 13 mai. Alături de România, în competiție s-au mai înscris 42 de țări.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union, cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa.

Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem — Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi — Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu — Atena, 2006).

Melodia din România care a obținut cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready