Paris
London
New York
Wednesday, 17 July, 2024
Last Update 13:59
09:46    |    29/05/2017

John Travolta își donează Boeing-ul 707 unui muzeu australian

Actorul american John Travolta a anunțat că își donează avionul Boeing 707 unui muzeu australian al aviației și speră să facă parte din echipajul care va duce avionul de epocă pe insula-continent, informează AFP.

Seducătorul din ''Saturday Night Fever'' (Febra de sâmbătă seara, 1977), care deține o licență de pilot și este totodată ambasadorul Qantas, a achiziționat aparatul construit în 1964 pentru această companie australiană când aceasta a scos aeronava din uz 30 de ani mai târziu.

''Este o mare plăcere să fac acest anunț istoric privind donarea dragului meu Boeing 707 Societății pentru restaurarea aeronavelor istorice (HARS)'', a anunțat actorul într-un comunicat publicat în acest weekend.

Historical Aircraft Restoration society (HARS), instituție cu sediul la Albion Park, localitate situată la 140 km sud de Sydney, va contribui la restaurarea aparatului pentru a-i permite să efectueze acest lung voiaj din Statele Unite.

''Aeronava necesită în prezent o mulțime de lucrări de restaurare pentru a fi readusă în starea de a asigura un zbor sigur'', a adăugat actorul. ''Sper să fac parte din echipajul care va duce avionul în Australia", a subliniat el.

Avioanele Boeing 707 au dominat transportul aerian în anii 1960, inaugurând o nouă eră în care călătoriile de cursă lungă care nu au mai fost doar apanajul transportului maritim și feroviar.

Printre altele călătorii, John Travolta și-a pilotat Boeingul 707 până în Franța în august 2002, în cadrul unei publicități pentru Qantas, aterizând pe aeroportul Le Bourget, lângă Paris, unde a permis presei să viziteze aeronava. El primise cu două luni înainte gradul de comandant secund pe un Boeing 747-400 Jumbo Jet, după ce trecuse testele pe simulatoare de zbor.

''Când eram copil, am trăit într-un mic oraș în apropiere de aeroportul newyorkez La Guardia'', a spus atunci John Travolta. ''Am urmărit avioanele trecând pe deasupra casei mele și de atunci mă fascinează''.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready