Paris
London
New York
Sunday, 16 June, 2019
Last Update 20:21
20:50    |    11/03/2013

Over 30,000 tourists expected at seaside on May 1. Corina Martin: We want to beat the record

Corina Matei, the President of ANAT and of the Seaside-Danube Delta Association, estimates that over 30,000 tourists will visit the seaside during the May 1st mini-holiday. Tourists are set to enjoy many surprises, including a parade of auto vehicles and motorcycles, as well as concerts.

“For May 1st we prepared a lot of events that will take place every day until the end of the mini-holiday that became a maxi-holiday following the government’s decision to link the May 1st holiday and the Easter holidays. Thus, until May 7 we will have the opportunity to offer all tourists that chose the Romanian seaside surprises, shows, auto vehicle parades, motorcycle parades, concerts, events in every nightclub. The Mangalia City Hall announces attractive events for southern resorts, including an event called The Passion of the Christ for the Easter Holidays.

The Easter service will take place on the beach both in the Mamaia resort, near the Casino, and in Mangalia. Likewise, we will open the season with tour-operators from the United Arab Emirates and the UAE press in order to show them what the Mamaia resort means,” Corina Martin stated on Monday in a press conference.

She stated that she estimates 30,000 tourists will be at the seaside on May 1st. “We want to beat last year’s record number of visitors, which stood at 30,000, and if the weather helps us, and it seem it does, we will have a forceful start to the season at the Romanian seaside,” Corina Martin explained.

The President of the Seaside-Danube Delta Association added that she expects more Romanian tourists at the seaside in Romania than in Bulgaria during the Easter holidays.

 

Peste 30.000 de turişti  aşteptaţi pe litoral de 1 Mai. Corina Martin: Vrem să batem recordul de vizitatori !

Preşedintele ANAT şi al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, estimează că peste 30.000 de turişti se vor afla pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, iar aceştia vor avea parte de mai multe surprize, printre care paradă de autoturisme, de motociclete şi concerte, scrie Mediafax.

"Pentru 1 Mai am pregătit foarte multe evenimente care se vor derula în fiecare zi până la finalizarea minivacanţei care a devenit maxi-vacanţă prin decizia Guvernului de a uni 1 Mai cu Paştele. Astfel, până pe 7 mai avem ocazia să oferim tuturor turiştilor care aleg litoralul românesc surprize, spectacole, parade de maşini, parade de motociclete, concerte, evenimente în fiecare club de noapte. Primăria Mangalia anunţă evenimente atractive pentru staţiunile din sud, inclusiv un eveniment care se cheamă Patimile lui Hristos cu ocazia Paştelui. Slujbele de Paşte vor avea loc pe plajă atât în staţiunea Mamaia, în dreptul Cazinoului, cât şi pe plaja din Mangalia. De asemenea, deschiderea sezonului o vom face cu tur-operatori din Emiratele Arabe Unite şi presa din Emirate pentru a le prezenta ce înseamnă staţiunea Mamaia", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Corina Martin.

Ea a spus că estimează că peste 30.000 de turişti se vor afla de 1 Mai pe litoral. "Vrem să batem recordul de vizitatori de anul trecut care a fost cifrat la 30.000 şi dacă vremea ne ajută şi se pare că ne ajută, vom avea o deschidere de sezon în forţă pe litoralul românesc", a explicat Corina Martin.

Preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării a mai afirmat că se aşteaptă ca pe litoralul românesc să se afle mai mulţi turişti români decât pe cel bulgăresc cu ocazia sărbătorilor pascale.

"Nu ne-am bătut niciodată de 1 Mai cu litoralul bulgăresc, de Paşte ne-am bătut şi întotdeauna litoralul bulgăresc câştiga pentru că de Paşte dacă nu rămânem în România ne dorim o destinaţie externă, iar cea mai accesibilă este Bulgaria. De 1 Mai litoralul românesc şi-a luat revanşa. Pot să dau şi o comparaţie, în general aveam 20-30.000 de turişti la noi pe litoral de 1 Mai faţă de 5-6.000 în Bulgaria. În acest an, având în vedere că Paştele este legat în aceeaşi săptămână cu 1 Mai ne aşteptăm la un număr şi mai mic de turişti în Bulgaria şi un număr şi mai mare pe litoralul românesc", a menţionat Corina Martin.

 

 

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready