Paris
London
New York
Sunday, 16 June, 2019
Last Update 20:21
16:40    |    02/04/2013

Around 40,000 tourists expected at seaside on May 1st mini-holiday. From Passion of Christ to car parade and nightclubs

Approximately 40,000 tourists are expected on the Romanian seaside during the May 1st mini-holiday, approximately 20 per cent more compared to last year. A series of events, including a parade of approximately one hundred off-road cars, classical cars and motorcycles, open-air and indoor concerts, will be prepared for them, hotel operators claiming that May 1st will represent a “forceful” start to the season. The Passion of Christ, a highly emotional event, is being prepared in Mangalia.

Mamaia tops the tourists’ preferences, in contrast to southern resorts where “sales are going a bit slower,” Corina Martin, President of the Seaside – Danube Delta Association (ALDD), stated for Agerpres.

Approximately 90 per cent of the hotels will be opened in the Mamaia resort on May 1st, the resort’s total lodging capacity being of approximately 35,000 tourists, out of a total lodging capacity of 120,000 tourists for the whole Romanian seaside according to the National Statistics Institute (INS). Fewer hotels will be opened in southern resorts.

The tariffs are RON 50 per person per night in a three-star hotel, RON 90 in a four-star hotel and RON 100 in a five-star hotel, the prices including breakfast. The tariffs are smaller in case packages for the whole period (May 1-6) are bought.

Referring to the events organized during the May 1st mini-holiday, the ALDD President stated that the parade of 50 off-road cars, 20 classical cars, 15 high-power motorcycles and one rally car, a parade that will take place not just in the Mamaia resort but in southern resorts too, will be “impressive.”

“The Delta Rally car will take part in the parade too, because on May 1st on the seaside we will also promote the event of the year set to take place on May 31 and June 1 in the Danube Delta, which will represent the Delta Rally’s return home to Dobrogea after 20 years,” Corina Martin stated.

According to her, many concerts will be organized in clubs, considering that approximately 70 per cent of the tourists that will be at the seaside on May 1 will be young, however a series of events are prepared for the “more mature” tourists and for those with children.

“A highly emotional event dubbed the Passion of Christ is being prepared in Mangalia, and will take place on May 3-5. It will be a historical reenactment of the moments related to Easter tradition,” Corina Martin explained. Regarding the Easter religious services, the ALDD representative stated that she will get in touch with the Romanian Patriarchy and the Tomis Archbishopric in order to allow them to hold these services on the beach, in Mangalia and Constanta, where chapels will be built.

 

 

Circa 40.000 de turişti, aşteptaţi pe litoral de 1 Mai. De la Patimile lui Hristos la parada de masini si distractia in cluburi

Aproximativ 40.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoralul românesc în minivacanţa de 1 Mai, cu circa 20% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru aceştia sunt organizate o serie de evenimente printre care o paradă a aproape o sută de maşini off-road, de epocă şi de motociclete de mare putere, dar şi concerte în aer liber şi în cluburi, hotelierii susţinând că de 1 Mai va fi o deschidere "în forţă" a sezonului estival.

În topul preferinţelor turiştilor este staţiunea Mamaia, comparativ cu staţiunile din sudul litoralului unde "vânzările merg puţin mai lent", conform declaraţiei, pentru Agerpres, a preşedintei Asociaţiei Litoral - Delta Dunării (ALDD), Corina Martin.

De 1 Mai, în staţiunea Mamaia vor fi deschise aproape 90% dintre hoteluri, în condiţiile în care capacitatea totală de cazare a staţiunii este de circa 35.000 de locuri, dintr-un total de 120.000 de locuri de cazare care sunt pe întreg litoralul românesc, potrivit centralizărilor INS.

Nu aceeaşi situaţie va fi în staţiunile din sudul litoralului unde vor fi deschise mai puţine unităţi de cazare.

"Avem o creştere cu 20% a nivelului de vânzări şi pentru 1 Mai şi pentru sezon, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, mai mult pentru staţiunea Mamaia. Pentru sudul litoralului vânzările merg puţin mai lent, dar acesta este ritmul normal. Nu este nimic îngrijorător pentru că, în general, se dezmorţesc mai greu vânzările pentru sud, acolo sezonul începând puţin mai târziu faţă de nordul litoralului - staţiunea Mamaia şi chiar Năvodari", a afirmat reprezentanta ALDD.

Potrivit acesteia, toate hotelurile "funcţionale" şi cluburile vor fi deschise începând cu sfârşitul săptămânii dinainte de 1 Mai, astfel încât agenţii economici să poată fi pregătiţi pentru primirea turiştilor.

"Toţi vor să-şi pregătească şi ruleze personalul, să-şi verifice fluxurile tehnice, vorbind din punct de vedere a circulaţiei de mărfuri, dotări, aprovizionări etc, astfel încât cu un weekend înainte de 1 Mai să fim deja pregătiţi", a menţionat Corina Martin.

Tarifele sunt de 50 de lei pe noapte de persoană la un hotel de trei stele, de 90 de lei la o unitate de patru stele, iar pentru un hotel de cinci stele turistul trebuie să achite 100 de lei pe noapte, în preţurile respective fiind inclus şi micul dejun. Tarifele sunt mai mici în cazul în care sunt achiziţionate pachete pentru întreaga perioadă cuprinsă între 1 şi 6 mai.

Referitor la evenimentele organizate în minivacanţa de 1 Mai, preşedintele ALDD a declarat că "impresionantă" va fi parada a 50 de maşini off-road, 20 de maşini de epocă, a 15 motoare de mare putere, dar şi a unei maşini de raliu, paradă care se doreşte a se derula nu doar în staţiunea Mamaia, ci şi în staţiunile din sudul litoralului. Ruta pe care se va desfăşura parada va fi stabilită în funcţie de numărul locurilor de cazare ce vor fi vândute în staţiunile din sudul litoralului şi de posibilitatea din punct de vedere tehnic de deplasare a autoturismelor de epocă.

"La paradă va fi şi maşina raliului Deltei, pentru că de 1 Mai vom promova pe litoral şi evenimentul anului în Delta Dunării, cel care va fi pe 31 mai şi 1 iunie şi care înseamnă o întoarcere acasă, în Dobrogea, după 20 de ani, a raliului Deltei", a spus Corina Martin.

Conform acesteia, foarte multe concerte sunt organizate în cluburi, în condiţiile în care circa 70% dintre turiştii care vor fi pe litoral de 1 Mai sunt tineri, însă şi pentru turiştii "mai maturi" cât şi pentru cei cu familii cu copii sunt pregătite o serie de evenimente.

"La Mangalia, este pregătit un eveniment cu o mare încărcătură emoţională, denumit Patimile lui Hristos, care se va desfăşura între 3 şi 5 mai. Va fi o reconstituire istorică a momentelor care sunt legate de tradiţia pascală", a explicat Corina Martin.

Cu privire la slujbele de Paşte, reprezentanta ALDD a spus că se fac demersuri la Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Tomisului pentru a se permite oficializarea acestora pe plajă, la Mangalia şi Constanţa, avându-se în vedere construirea unor capele.

Sursa:  Agerpres

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready