Paris
London
New York
Tuesday, 23 April, 2024
Last Update 20:20
22:47    |    19/08/2013

The Guardian ne face din nou reclamă: Recomandă cazarea în casele ţărăneşti din România

Publicaţia britanică The Guardian a inclus România într-un top cinci destinații pentru petrecerea unor vacanţe cu stil.

Chiar dacă turiştii aleg vacanţe la ţară sau la mare, Europa de Est – România, Muntenegru, Letonia, Lituania şi Slovacia, oferă locaţii tentante pentru orice tip de vacanţă, scrie The Guardian.

România are multe case ţărăneşti şi o istorie puternică a meşteşugurilor, ceea ce înseamnă că există câteva locuri superbe pentru cazare, scrie publicaţia britanică. Casa Palaga este e casă specială din lemn, în care se pot caza patru persoane, în zona Maramureşului, cu vedere spre Munţii Rodna.

Amplasată într-un luminiş, înconjurată de copaci şi iarbă, casa este plină de mobilier vechi din lemn. Preţul pentru o săptămână de cazare este de 440 de euro sau 70 de euro/noapte, pentru cel puţin trei nopţi de cazare rezervate.

De asemenea, este dat şi exemplul altei case, Casa Cosma, tot din Maramureș, unde preţul este de 65 de euro/noapte.

Cele două case recomandate turiştilor de către The Guradian fac parte din portofoliul proiectului Casa în Natură, iniţiat de austriacul Christian Harfmann, venit acum 13 ani în România şi despre care Economica.net a scris anul trecut. Faţă de atunci, portofoliul de case date spre închiriere turiştilor a crescut.

Din Muntenegru, The Guardian recomandă cazarea în vechea fortăreaţă Sveti Stefan, care a fost transformată în complex turistic. Pentru luna septembrie, trei nopţi de cazare pentru două persoane costă de la 900 de euro.

Din Letonia, turiştilor le este recomandat un apartament cu trei camere, LuxHighTech, din orăşelul Liepaja, de pe coasta baltică. O săptămână de cazare costă 742 de euro şi are un sistem home cinema şi duş cu lumină şi muzică.

Din Slovacia, turiștilor le este recomandat conacul Art Hotel Kastiel, din satul Tomasov, din apropiere de Bratislava, unde o cameră dublă porneşte de la 99 de euro

Sursa: Economica.net

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready