Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
18:15    |    11/11/2013

FPTR: Litoralul românesc va fi cu 5 - 8% mai scump, în 2014, iar 70% din hoteluri sunt de vânzare

Prețurile pentru pachetele turistice pe litoralul românesc vor fi mai mari cu 5 - 8% în 2014, după ce, în 2013, am înregistrat o scădere cu 5% a numărului de turiști, a declarat, luni, vicepreședintele Federației Patronatelor în Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan, într-o conferință dedicată prezentării ediției de toamnă a Târgului de Turism al României.

"Efectiv, nu știm ce prețuri ar trebui să practicăm pentru 2014, iar creșterea de 5 — 8% sperăm să acopere foarte multele taxe pe care le plătesc patronii de hoteluri, precum și instabilitatea fiscală. Nimeni nu știe ce va avea efectiv de plată în 2014. În acest moment, circa 70% din activele hoteliere sunt de vânzare, iar dacă apar oferte bune procentajul ar putea crește. E greu să faci performanță când aproape 80% din timpul unui manager se duce pe citirea și aplicarea noutăților legislative. Dacă TVA la alimentația din restaurantele hotelurilor ar scădea de la 24% la 9%, numărul românilor în aceste restaurante ar crește cu cel puțin 30%', a spus Dragoș Răducan.

Peste 200 de firme din România, Austria, Bulgaria, Egipt, Germania, India, Indonezia, Iordania, Israel, Italia, Moldova, Slovacia, Polonia, Turcia și Ungaria vor participa, în perioada 14 — 17 noiembrie, la cea de a XXX-a ediție a Târgului de Turism al României. Suprafața de expunere va fi de aproximativ 10.500 de metri pătrați.

"Pentru această ediție a târgului, investiția participanților se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro. Din păcate, este mai mult o investiție de imagine, deoarece majoritatea ofertelor pentru Crăciun și Revelion pentru destinațiile din România s-au epuizat. Cele mai multe oferte pentru această perioadă vor fi pentru destinațiile din afara țării. Cu toate acestea, dacă facem comparație între o ofertă de Revelion pe litoralul românesc și una pe cel bulgăresc, destinația internă câștigă net — este mai ieftină și asigură distracție mai bună', a spus Răducan.

Pentru cei încă nehotărâți cu privire la vacanțele din această iarnă sau pentru cei care vor să-și planifice de pe acum concediile din primăvara anului 2014, Târgul de Turism al României își așteaptă vizitatorii cu sute de destinații din toate colțurile lumii, la prețuri variate — safari în Kenya, Revelion în Dubai sau Mauritius, vacanțe în Maramureș sau schi în stațiunile din România și din străinătate.

Programul de vizitare a expoziției va fi între orele 10.00 — 18.00, în perioada 14 — 16 noiembrie, iar pe 17 noiembrie, în intervalul orar 10.00 — 16.00. Prețul biletului de intrare este de 15 lei.
 
Sursa: AGERPRES
 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready