Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
20:19    |    18/11/2013

Castelul Corvinilor se închide timp de patru săptămâni

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi închis pentru public în perioada 23 noiembrie-13 decembrie, interval de timp în care în incinta monumentului istoric urmează să fie efectuată o curățenie generală.

"Turiștii nu vor avea acces în incinta castelului. Dorim să facem curățenie generală în toate sălile acestui monument istoric, iar pentru ca această acțiune să se desfășoare cât mai repede și bine este nevoie să oprim, temporar, vizitarea castelului", a declarat luni pentru Agerpres Bianca Lovasz, directorul Direcției Venituri în cadrul Primăriei Hunedoara, în subordinea căreia se află castelul.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a înregistrat, în acest an, un număr foarte mare de turiști și încasări record în valoare de 2,1 milioane lei, date centralizate până la sfârșitul lunii august. În acest context, autoritățile locale din municipiul Hunedoara au estimat că încasările pe întregul an 2013 ar putea ajunge la suma de trei milioane de lei.

Un bilet de intrare în castel costă 20 de lei, iar copiii sub șapte ani beneficiază de gratuitate.

Castelul Corvinilor este considerat unul dintre simbolurile municipiului Hunedoara, fiind un reper pentru turiștii care tranzitează zona.

Ridicat în secolul al XV-lea de către Ioan de Hunedoara, castelul este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. De-a lungul timpului, castelul a avut mai mulți proprietari și a căzut pradă unui incendiu devastator în anul 1854. Prima restaurare a monumentului s-a încheiat în anul 1914, fiind urmată de o altă etapă, în perioada 1956-1968.

Din anul 1974, castelul a fost transformat în muzeu, în prezent acesta deținând diverse colecții de arheologie provenite din săpăturile sistematice efectuate în zona municipiului Hunedoara, dar și piese de artă decorativă sau etnografie.

 

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready