Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
17:44    |    01/12/2013

Pe pârtiile din Sinaia sezonul de schi se deschide pe 20 decembrie

Autoritățile locale din stațiunile montane de pe Valea Prahovei spun că sunt pregătite pentru deschiderea sezonului de iarnă 2013-2014, în zonă fiind așteptată prima zăpadă consistentă pentru deschiderea pârtiilor.

Primăria din Sinaia, singura stațiune din țară care are un domeniu schiabil de altitudine, a anunțat că deschiderea oficială a sezonului de iarnă va avea loc la data de 20 decembrie, turiștii având aici la dispoziție 20 de pârtii și trasee de schi cu grade de dificultate ușoare, medii și ridicate.

În cursul verii a fost demarat aici un proiect în valoare de aproximativ 7 milioane de euro finanțat prin Programul Operațional Regional privind realizarea unei instalații de zăpadă artificială pentru înzăpezirea pârtiilor și traseelor situate în golul alpin Furnica, respectiv Valea Soarelui 1 și 2, Lăptici 1 și 2, Subtelescaun 1 și 2, Valea Dorului Variantă și traseele de schi Variantă 1 și 2.

'Lucrările în cadrul acestui proiect finanțat prin Programul Operațional Regional au început în vara acestui an, iar instalația de înzăpezire artificială a pârtiilor de altitudine din Sinaia va fi funcțională în sezonul de iarnă 2014-2015', a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roșu.

În prezent, doar Pârtia Nouă, deservită de telegondolă, beneficiază de o instalație de zăpadă artificială.

Autoritățile locale din Sinaia au anunțat și noile tarife de sezon care vor fi practicate începând cu data de 15 decembrie la transportul pe cablu de către SC Transport Urban Sinaia, societatea care administrează telegondola Sinaia, skilift-ul de la Pârtia Nouă și telescaunul din Valea Soarelui.

Potrivit directorului Transport Urban Sinaia, Bogdan Fălcescu, tarifele sunt, în medie, cu aproximativ 10% mai mari decât cele de anul trecut.

La Bușteni există două pârtii, Kalinderu I și II, care sunt deservite de o instalație de zăpadă artificială și de un telescaun. Tot aici, în zona pârtiilor, funcționează și un Fun Park în care se află o pârtie de începători, un baby schi, o pista tubbing, un carusel și un tobogan. Fun Park-ul este funcțional atât iarna, cât și în sezonul cald.

Administratorul domeniului schiabil Azuga, Vasile Richea, a declarat, pentru AGERPRES, că babyschiul de la pârtia Cazacu Școală a fost înlocuit cu un teleschi, iar la telegondola din stațiune va exista posibilitatea de achiziționare a cartelor în regim online.

Stațiunea Azuga are șapte pârtii, însumând aproximativ opt kilometri schiabili, ele fiind deservite de un total de șase instalații de transport pe cablu, respectiv o telegondolă, patru teleschiuri și un babyschi.

 

Sursa: AGERPRES

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready