Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
17:09    |    11/04/2014

Peste 250.000 de turiști străini așteptați să viziteze în acest an bisericile săsești din Transilvania

Peste un sfert de milion de turiști străini sunt așteptați să viziteze în acest an lanțul unic de biserici fortificate săsești din Transilvania, cu 5 % mai mulți față de anul trecut, întrucât turismul cultural înregistrează un trend ascendent în Ardeal, au anunțat vineri, într-o conferință de presă, reprezentanții Bisericii Evanghelice din România.

"În sezonul turistic 2013 s-au înregistrat aproximativ 250.000 de vizitatori în cele circa 200 de biserici fortificate și biserici medievale săsești din Transilvania. Cei mai mulți vizitatori i-au numărat Biserica Neagră din Brașov, Biserica din Deal din Sighișoara, precum și bisericile fortificate din Prejmer, Hărman, Viscri și Biertan", a declarat preotul Ștefan Cosoroabă, inițiatorul proiectului "Descoperă Sufletul Transilvaniei", cel care coordonează proiectele de promovare turistică ale Bisericii Evanghelice din România.

Întrebat cu cât estimează că va crește numărul de vizitatori ai bisericilor fortificate săsești în 2014, Ștefan Cosoroabă apreciază că va fi o creștere de cel puțin 5 procente, acest turism încadrându-se într-un trend în creștere.

În urma unui sondaj efectuat anul trecut, la care au răspuns o mie dintre acești turiști, cei mai mulți străini, marea majoritate a vizitatorilor acestor biserici germane au aflat de ele de la prieteni sau cunoscuți, au între 40 și 50 de ani și sunt interesați să cunoască cultura ardelenească și natura din Transilvania.

De asemenea, dacă în 2013 Biserica Evanghelică a lansat în premieră națională, primul pașaport de vacanță, care costa 50 de lei și cu care era permis accesul în 27 de biserici săsești, în acest an tocmai datorită succesului acestui produs pe Internet, vor fi disponibile 3.000 de astfel de pașapoarte, tot la 50 de lei. Acest pașaport este valabil pe toată perioada sezonului turistic, între 20 aprilie și 31 octombrie 2014.

Sezonul turistic în bisericile fortificate săsești din România se va deschide de Paști, pe 20 aprilie, cuprinzând în acest an cel puțin 150 de evenimente culturale. În acest an va avea loc și primul tur pe bicicletă al bisericilor fortificate din Transilvania, intitulat NO STRESS BIKE & LIKE, timp de trei zile între 11 și 13 iulie.

Pentru a atrage finanțări și mai ales turiști din SUA, Biserica Evanghelică a început deja să colaboreze cu organizații americane, cum sunt Clue Group și World Monument Fund.

AGERPRES

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready