Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
00:06    |    17/05/2014

După 21 de ani, o companie aeriană începe să opereze zboruri regulate între București și Tulcea

Zborul inaugural București - Tulcea operat, vineri, de compania aeriană Fly România marchează reluarea operațiunilor regulate pe aeroportul din Tulcea după o pauză de peste 21 de ani, a declarat directorul Aeroportului Delta Dunării Tulcea, Constantin Albu.

"Cu acest prim zbor, reîncepe a opera o companie cu zboruri regulate după o pauză de peste 21 de ani. Pe lângă cursele de București, Bergamo, Frankfurt vrem să adăugăm și alte zboruri. De asemenea, dorința noastră este de a nu întrerupe zborurile pe timpul iernii și a le continua, pentru ca Tulcea să aibă parte de investitori racordați la capitalele europene în tot timpul anului", a afirmat Albu.

Fly România este singura companie care operează zboruri de linie în Delta Dunării. Zborurile pe ruta Otopeni — Tulcea vor fi operate de trei ori pe săptămână, în zilele de marți, vineri și duminică. Acestora li se vor adăuga două zboruri internaționale: Bergamo — Tulcea, marți și vineri, respectiv Frankfurt — Tulcea, duminică.

"Am venit la Tulcea pentru că aici am întâlnit oameni care conduc destinele acestui județ dornici să dezvolte real această zonă. În România nu există obișnuința de a crea facilități pentru comunicare și aici mă refer la transportul de persoane. Sunt alte țări, precum Italia, unde conducătorii de regiuni oferă chiar facilități financiare companiilor aeriene, doar să vină. Tulcea a fost județul cu cea mai mare receptivitate la acest gen de acțiuni și acest lucru ne-a determinat să începem să facem o analiză", a spus, la rândul său, Ovidiu Tender, acționar la compania Ten Airways.

Potrivit acestuia, analiza economică realizată de personalul companiei aviatice a indicat un potențial care constă atât în turiștii care vin să viziteze în sezon Delta Dunării și zona, în localnicii care lucrează în străinătate și familiile lor care merg să-i viziteze, cât și un potențial al dezvoltării business-ului în zona Tulcea pentru că "lejeritatea de mișcare determină investiții''.

"Întâmplător, au fost la mine în vizită patru oameni de afaceri din Emiratele Arabe și i-am invitat cu mine să vină să vadă ce înseamnă Tulcea, ce înseamnă Delta, ce ușor se ajunge acum în Tulcea — în 30 de minute poți fi aici. Au fost încântați de idee, sunt cu noi și sper să îi putem determina să se gândească să și facă ceva în zonă. (...) Și eu, în locurile unde mă duc asta întreb: cu ce ajung, dacă pot să ajung. Ăsta sper să fie pentru mine un business, pentru oraș și pentru zonă un sprijin în dezvoltare și să aibă urmările pe care le așteptăm toți: dezvoltarea", a explicat Tender decizia de operare a curselor aeriene București — Tulcea.

Tariful pentru zborul București — Tulcea este de 49,90 euro, la care se adaugă 5 euro taxa de emitere. În tarif este inclusă o gamă largă de servicii, dintre care transportul unui bagaj de cabină de maximum șapte kilograme și al unuia de cală de cel mult 20 de kilograme, dar și servicii de catering la bord.

Pe plan intern compania mai operează zboruri București — Timișoara, la tariful de 69,90 euro, în timp ce pe rutele internaționale, prețurile pornesc de la 29,90 de euro.

Fly România a început operarea zborurilor la mijlocul lunii mai.

AGERPRES

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready