Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
17:23    |    23/05/2014

Sibiul, cea mai bună destinație turistică a anului din România

Municipiul Sibiu a fost declarat cea mai bună destinație turistică a anului din România, la Gala Premiilor de Excelență oferite joi seara, de Hotel Tourism Leisure Investment Conference.

Sibiul a fost preferat altor destinații românești renumite, precum Bucovina, Transalpina, Sighișoara sau Delta Dunării.

"Gala Premiilor de Excelență Hotel Tourism & Leisure Investment Conference este la a patra ediție, fiind un eveniment în care sunt premiate cele mai eficiente și inovatoare proiecte și concepte din industria ospitalității și a turismului din România. Sibiul a obținut în cadrul acestei Galei, premiul pentru cea mai bună destinație turistică a anului. La aceeași categorie au concurat Alba Iulia, Bucovina, Transalpina, Sighișoara, Delta Dunării și Târgu Mureș", se arată în comunicat.

Foarte mulți turiști care vin la Sibiu sunt atrași de muzeele de aici. Sibiul este cel mai important centru muzeal din România, care reușește să atragă, prin cele două muzee mari — Muzeul Național Brukenthal, cel mai vechi din țara noastră și Complexul Național Muzeal ASTRA, cel mai întins muzeu în aer liber din România — cei mai mulți turiști, cel puțin o jumătate de milion de vizitatori, pe an, conform directorilor celor două muzee.

Cel puțin o jumătate de milion de turiști care vizitează Sibiul, intră cel puțin în unul din muzeele de aici.

''Sibiul, cu ASTRA, este clar, cel mai important centru muzeografic din România și cel mai vizitat. Oricum o întoarcem, mai bine de 500.000 de oameni, pe an, intră în muzeele sibiene. (...) Este un semn extraordinar de bun, pentru că și în Occident, nu există turist care să nu intre în muzee. Noi începem să urcăm'', declara la începutul anului, într-o conferință de presă, directorul Muzeului Național Brukenthal, Sabin Adrian Luca.

Nu doar muzeele, ci și multitudinea de festivaluri atrag sute de mii de turiști în fiecare an la Sibiu.

Sibiul nu este apreciat doar de români, ci și de străini. Fostă capitală culturală europeană, Sibiul a fost inclus într-un top al celor mai fermecătoare din Europa, chiar la începutul acestei luni, de americanii de la huffingtonpost.com.

AGERPRES

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready