Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
16:37    |    30/06/2014

HUFFINGTON POST: Cetatea Făgăraș, printre cele mai INTERESANTE din lume

Cetatea Făgăraș este considerată de Huffington Post al doilea cel mai interesant castel din lume, într-un top dat publicității săptămâmna trecută. Fortificația din centrul României nu este depășită în acest clasament decât de celebrul castel Neuschwanstein din Germania.

 „Situată exact în inima României centrale, fortăreața Făgăraș din orașul cu același nume, reprezintă unul dintre cele mai mari și bine păstrate complexe feudale de tip castel din Europa de Est. Fără îndoială cel mai vizitat loc din oraș, castelul a fost odată pivotul sistemului de putere din regiune. De-a lungul secolului al 17-lea, cetatea a fost extinsă continuu, reflectând prosperitatea crescândă a unui centru care își exercita controlul peste o mare parte din Transilvania și România centrală”, scriu autorii clasamentului.

În top mai figurează și alte castele celebre, precum Durham din Anglia, Frontenac din Canada, Blarney din Irlanda sau Edinburgh din Scoția. Cetatea Făgăraș nu este o obișnuită a acestor topuri. Castelul Corvinilor de la Hunedoara și Castelul Bran sunt de obicei edificiile de acest tip din România care se regăsesc în diverse topuri internaționale. Cetatea Făgăraș este singura din România care și-a păstrat intact șanțul de apărare cu apă. Muzeul Țării Făgărașului adăpostit în cetate a fost modernizat recent și extins cu un nivel. Acesta a fost redeschis în noua sa variantă în 2013. Clasamentul integral îl găsiți aici.

http://www.cluj.travel

VEZI TOT TOPUL AICI

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready