Paris
London
New York
Monday, 05 December, 2022
Last Update 22:24
00:28    |    17/10/2014

Turiştii care vor vizita Parcul Natural Bucegi vor trebui să plătească 5 lei pe sezon

Turiştii care vor vizita Parcul Natural Bucegi vor trebui să achite ”un tarif de vizitare” de 5 lei pe sezon, a anunţat conducerea parcului, banii urmând să fie folosiţi în diverse scopuri, de la igienizare la amenajarea potecilor şi acţiuni de informare.

Turiştii care vor intra în Parcul Natural Bucegi vor plăti ”un tarif de vizitare” de 5 lei pe sezon, iniţiativa aparţinând conducerii parcului, care spune că există o lege care permite introducerea unui astfel de tarif.

”Următoarea activitate pe care ne propunem să o rezolvăm este aceea de a stabili un sistem de colectare a tarifului de vizitare a Parcului Natural Bucegi. Acest tarif de vizitare există, el este stabilit conform Legii ariilor protejate, dar având în vedere că Bucegiul este una dintre cele mai accesibile arii protejate, acest tarif de vizitare este foarte greu de colectat”, a declarat, joi, directorul Parcului Natural Bucegi, Horia Iuncu.

El a precizat că este vorba despre o ”sumă modică”, de 5 lei pe sezon, şi va fi plătită o dată pentru sezonul de vară şi o dată pentru sezonul de iarnă, banii urmând să fie folosiţi pentru igienizarea muntelui, colectarea şi evacuarea gunoiului, întreţinerea traseelor, întreţinerea centrului de vizitare şi pentru ”acţiuni de conştientizare publică”.

Potrivit directorului Parcului Natural Bucegi, ”tariful de vizitare” nu a fost încă introdus, iar deocamdată nu a fost stabilită o dată în acest sens.

Conducerea Parcului Natural Bucegi are în vedere trei modalităţi de colectare a acestor bani. Una dintre acestea este amplasarea a două automate, care au fost deja achiziţionate, la staţiile de telecabină, urmând ca turiştii să introducă banii, iar aparatul să elibereze un tichet de o anumită culoare, valabil un sezon.

O a doua modalitate ar fi plata prin SMS, iar conducerea Parcului Natural Bucegi a iniţiat deja discuţii în acest sens cu operatorii de telefonie mobilă, a precizat directorul Horia Iuncu.

Acesta a mai spus că a treia modalitate de colectare a tarifului de vizitare este încasarea banilor prin casă de marcat şi eliberarea unui bon fiscal.

Directorul Parcului Natural Bucegi nu a putut estima suma care va fi strânsă de pe urma introducerii acestui tarif.

”Va trebui să apelăm pur şi simplu la bunăvoinţa vizitatorilor pentru că nu am oameni pe care să-i angajez şi care să stea la fiecare potecă care intră în parc şi să perceapă acest tarif”, a spus Horia Iuncu.

 

Mediafax

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready