Paris
London
New York
Tuesday, 17 September, 2019
Last Update 16:38
01:06    |    13/01/2016

Turiștii români solicită să se întoarcă din Istanbul după explozia de marți

Agențiile de turism au primit, în ultimele ore, zeci de solicitări din partea turiștilor români care vor să se întoarcă din Istanbul, după explozia puternică de marți dimineață, soldată cu cel puțin 10 morți și 15 răniți

Astfel, imediat după explozia petrecută în apropierea Moscheii Albastre, obiectiv turistic recunoscut al Istanbulului, turiștii români au început să reacționeze, potrivit unui comunicat al agenției de turism Paravion, remis AGERPRES. Aceștia au luat de urgență legătura telefonic cu specialiștii agenției pentru a găsi cea mai rapidă metodă de a se reîntoarce în țară.

"Istanbulul este una dintre cele mai accesate destinații de către turiștii români, vorbim de ordinul miilor, care îl vizitează anual. În momentul de față analizăm baza de date cu toți românii care sunt deja acolo sau urmează să plece către Instabul în următoarele săptămâni, pentru a fi 100% pregătiți operațional. Am început, deja, să primim telefoane pentru a se întoarce repede în țară și depunem toate eforturile pentru a găsi varianta optimă și cea mai convenabilă. Până la acest moment, companiile aeriene nu au anunțat nimic în acest sens', a declarat Remus Vișan, managing director Paravion și vicepreședinte al ANAT.

Explozia s-a produs la ora locală 10,18 (8,18 GMT) și a fost auzită până în piața Taksim, situată la câțiva kilometri depărtare de Sultanahmet, conform unui martor citat de AFP.

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready