Paris
London
New York
Friday, 23 February, 2024
Last Update 20:20
21:25    |    09/03/2016

Peste 80% dintre turiștii străini care călătoresc în România aleg hoteluri cu acces gratuit la Internet

Peste 80% dintre turiștii străini care vin în România rezervă pachete turistice cu acces gratuit la internet, în acest context 85% din hotelurile din țară asigurând un asemenea serviciu, reiese dintr-o analiză de specialitate publicată, miercuri, de o agenție de turism online.

Rezultatele cercetării arată că, în afara granițelor, 80% dintre hoteluri asigură acces la Internet, dar multe dintre cele de lux — contra cost, prețurile variind între 10 și 30 euro pe zi.

La nivel local, Ploiești, București, Timișoara, Galați, Constanța și Cluj-Napoca sunt principalele orașe de pe harta turismului de afaceri care asigură cea mai bună conexiune la Internet prin Wi-Fi.

Conform Paravion.ro, realizatorul studiului, turiștii străini care vin în România în scop personal caută hoteluri care oferă pachete de cazare cu Internet Wi-Fi inclus, iar din totalul acestora 65% călătoresc în scop de business și optează pentru hoteluri care au minimum patru stele.

În ceea ce-i privește pe românii care călătoresc în străinătate, aceștia aleg, cu precădere, hotelurile care asigură conexiune gratuită. Potrivit sursei citate, turiștii români cei mai 'dependenți' de servicii web sunt tinerii activi, cu media de vârstă de până în 40 de ani, care își doresc conectare permanentă, atât în scopuri personale, cât și profesionale.

La capitolul costuri de acces la Internet, datele Paravion relevă că SUA, Madagascar, Cuba, Mozambic, Africa de Sud sau Malawi sunt în fruntea clasamentului celor mai mari tarife. La polul opus se află Elveția, Luxemburg sau Japonia, unde tarifele pentru acces la Internet sunt printre cele mai mici față de media practicată în alte țări.

Analiza Paravion pe serviciile de Internet Wi-Fi folosite de turiști în țară și în străinătate a fost realizată în contextul declarației lui Bernie Sanders, candidatul democrat la prezidențialele din SUA, care a afirmat, recent, că serviciile de Internet din București sunt mai rapide decât cele din State.

De altfel, agenția de turism l-a invitat pe Sanders în capitala României pentru a testa Internetul, reacție preluată de majoritatea presei locale și internațională, printre care publicații ca The New York Times sau Associated Press. AGERPRES
 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready