Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
01:30    |    21/04/2014

Papa îi îndeamnă pe credincioși să ducă spiritul credinței "până la capătul Pământului"

Papa Francisc i-a îndemnat pe catolici, sâmbătă seară, în cursul slujbei de Paști din Bazilica Sfântul Petru, să ducă spiritul credinței "până la capătul Pământului", relatează AFP.

În predica sa, Suveranul Pontif a afirmat, comentând Învierea lui Hristos, că Paștile reprezenta "ceva frumos", "o energie nouă la rădăcinile credinței noastre".

Mesajul său reamintește dorința sa legată de o Biserică Catolică mai apropiată de oamenii simpli, cu un caracter mai internațional și mai puțin concentrată la Vatican.

Papa Francisc le-a cerut credincioșilor să devină "martori" ai Învierii lui Hristos, adăugând: "Nu este un pas înapoi, nu este o nostalgie. Este revenirea la prima dragoste, pentru a primi lumina lui Iisus care a aprins lumea și pentru a o duce tuturor, până la capătul Pământului".

Cu prilejul ceremoniei de sâmbătă, papa a administrat sacramentele inițierii creștine (botez, confirmare și prima comuniune) mai multor persoane cu vârsta între șapte și 58 de ani, venite din Italia, Belarus, Senegal, Liban Franța și Vietnam.

Ritualul slujbei din Noaptea Învierii a început în atriumul Bazilicii Sfântul Petru cu binecuvântarea luminii și pregătirea lumânărilor de Paști, înainte de procesiunea spre altar, desfășurată în liniște și în obscuritatea totală a naosului. Această "liturghie a luminii" a culminat cu cântarea "Exsultet".

Duminică, în cea mai sfântă zi a calendarului romano-catolic, Jorge Bergoglio urmează să celebreze slujba de Paști în Piața Sfântul Petru, urmata de binecuvântarea "Urbi et Orbi" de la balconul Bazilicii Sfântul Petru, acolo unde a apărut pentru prima dată ca Suveran Pontif, după alegerea sa în martie 2013.

Sute de mii de credincioși sunt așteptați cu această ocazie la Roma, care, pe de altă parte, se pregătește pentru a primi o mulțime de credincioși duminica viitoare, cu ocazia canonizării lui Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea.

AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready