Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
19:48    |    29/08/2014

Cehia: Intervenția rusă în Ucraina, ''o amenințare pentru pacea din Europa''

Ministerul ceh de Externe a condamnat vineri în mod ferm angajarea forțelor ruse în operațiuni militare în Ucraina, calificând-o drept ''o amenințare serioasă pentru pacea și stabilitatea din Europa'', relatează AFP.

''Republica Cehă consideră pătrunderea de unități ale armatei Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei (...) drept o amenințare serioasă pentru pacea și stabilitatea din întreaga Europă'', a afirmat MAE ceh într-un comunicat.

Cehia consideră că acțiunile angajate de Rusia sunt ''în contradicție flagrantă nu numai cu normele fundamentale ale dreptului internațional, ci și cu asigurările date recent de președintele (rus Vladimir) Putin la summitul de la Minsk privind dorința sa de a se ajunge la o reglementare pașnică a crizei''.

''Republica Cehă face apel la Federația Rusă să-i retragă imediat pe membrii forțelor sale armate de pe teritoriul ucrainean'', se precizează în comunicat.

Praga somează, de asemenea, Rusia ''să înceteze tirurile pe teritoriul ucrainean'', ''să întrerupă livrările de echipamente și arme'' și ''să permită un control independent de-a lungul frontierei ruso-ucrainene''.

AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready