Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
15:21    |    20/12/2014

Cardinalul francez Jean-Louis Tauran este noul ''camerlengo'' al Papei

Cardinalul francez Jean-Louis Tauran, ''ministrul'' Vaticanului pentru dialogul interreligios, a fost numit sâmbătă ''camerlengo'', însărcinat să asigure interimatul după moartea sau demisia Papei, relatează AFP.

În vârstă de 71 de ani, el îl înlocuiește pe cardinalul italian Tarcisio Bertone, fost ''numărul doi'' în ierarhia Vaticanului în timpul Papei Benedict al XVI-lea, care a atins la începutul lunii decembrie limita de vârstă de 80 de ani și s-a retras în apartamentele Vaticanului.

Monseniorul Tauran, care suferă de maladia Parkinson, a fost însărcinat pe 13 martie 2013 să anunțe de la balconul Vaticanului alegerea Papei Francisc, cu celebrul ''Habemus papam''.

Anterior, Jean-Louis Tauran, fin diplomat, poliglot și pasionat de Bach, a fost în 1990, la vârsta de 47 de ani, cel mai tânăr prelat care prelua conducerea diplomației de la Vatican din istoria recentă a Bisericii Catolice. El s-a aflat în postul respectiv timp de 13 ani.

După ce a fost mulți ani în Liban în calitate de diplomat al Vaticanului, monseniorul Tauran este acum foarte implicat în relațiile cu islamul, fiind la conducerea Consiliului pontifical pentru dialogul interreligios.

El se exprimă periodic, uneori în termeni foarte puternici, pentru a denunța terorismul islamist, dar și ''ignoranța'' aflată, în opinia sa, la originea sentimentului de teamă pe care-l inspiră islamul în Occident.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready