Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
15:17    |    21/12/2014

Sony: Obama ia în calcul reintroducerea Coreii de Nord pe lista statelor care sprijină terorismul

Statele Unite ale Americii vor studia posibilitatea reintroducerii Coreii de Nord pe lista statelor care sprijină terorismul, pe fondul atacului cibernetic împotriva celor de la Sony Pictures pe care Washingtonul îl impută Phenianului, a anunțat Barack Obama într-un interviu difuzat duminică de CNN, preluat de AFP.

'Vom efectua o examinare în baza unui proces deja existent', a declarat șeful de la Casa Albă în interviul pentru emisiunea 'State of the Union' difuzată de CNN. 'Criteriile noastre prin care stabilim dacă un stat sprijină terorismul sunt foarte clare (...) Trecem în revistă toate elementele și, conform faptelor, ne pronunțăm', a adăugat el.

Washingtonul acuză Coreea de Nord că s-ar afla în spatele atacului împotriva celor de la Sony Pictures, ce a determinat compania să anuleze lansarea prevăzută pentru ziua de Crăciun a peliculei 'The Interview', o comedie despre un complot fictiv pus la cale de CIA pentru a-l ucide pe liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

Atacul cibernetic, cel mai important suferit vreodată de o companie din Statele Unite, a devastat sistemul informatic al companiei Sony Pictures, a furat și publicat pe internet date personale de la 47.000 de angajați ai studiourilor și colaboratori, inclusiv vedete, a difuzat corespondență stânjenitoare și a publicat online cinci filme ale studiourilor, printre care unele înainte de lansare.

Coreea de Nord a fost retrasă de pe lista americană a statelor care sprijină terorismul în 2008. La ora actuală, pe aceasta se mai află Iranul, Sudanul, Siria și Cuba, notează AFP.AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready