Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
15:41    |    22/12/2014

Șeful diplomației germane: Sancțiunile împotriva Rusiei nu trebuie înăsprite, pentru că ar putea afecta și securitatea Europei

Șeful diplomației germane, Frank-Walter Steinmeier, s-a pronunțat, într-un interviu acordat Der Spiegel, împotriva înăspririi sancțiunilor Occidentului la adresa Rusiei, informează Inopressa.ru.

'Am temeri că în Rusia ar putea începe instabilitatea, dacă Occidentul nu va slăbi sancțiunile. De aceea, sunt împotriva strângerii șurubului', a declarat ministrul de externe al Germaniei.

În opinia lui Steinmeier, 'cei care vor să pună economia Rusiei în genunchi se înșală profund dacă cred că vor reuși să înregistreze o mai mare securitate în Europa'. 'Nu pot decât să atrag atenția asupra acestui lucru', a spus șeful diplomației germane.

Rusia, potrivit lui Frank-Walter Steinmeier, deja plătește scump pentru pierderea încrederii în contextul crizei ucrainene. 'Căderea substanțială a cursului rublei, alături de scăderea prețurilor mondiale la combustibili, înseamnă o criză economică și financiară adâncă, care, fără îndoială, va avea și consecințe politice interne. Nu putem dori ca situația să scape total de sub control, iar de acest lucru trebuie să se țină cont în politica noastră de sancțiuni', a atenționat ministrul german.

'În pofida subminării încrederii pentru o lungă perioadă de timp, Rusia și Germania vor trebui, mai devreme sau mai târziu, să reia relațiile', este de părere Frank-Walter Steinmeier.

În acest context, Steinmeier propune începerea dialogului între UE și Uniunea Eurasiatică și estimează că Moscova va manifesta interes pentru o asemenea posibilitate, deoarece 'un conflict prelungit cu Occidentul este în dezavantajul ei'. AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready