Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
08:47    |    02/08/2015

Siria: O importantă rețea de militanți părăsește opoziția

O importantă rețea de militanți sirieni, Comitetele locale de coordonare (LCC), a anunțat sâmbătă că s-a retras din rândurile coaliției în exil, pe care o acuză că este subminată de 'conflicte interne' și 'ambiții personale', relatează AFP.

Într-o scrisoare adresată Coaliției naționale a opoziției siriene, LCC denunță de asemenea transformarea acestei formațiuni în 'blocuri legate de forțe străine', aluzie la Arabia Saudită, Qatar și Turcia, susținătoare ale adversarilor președintelui sirian, Bashar Al-Assad.

'LCC au decis să se retragă oficial din Coaliție', a informat rețeaua într-o scrisoare.

'Am sperat că această formațiune politică, printre ai cărei fondatori ne numărăm, va realiza aspirațiile poporului și principiile revoluției sale, pentru care a plătit un preț de neimaginat', au scris opozanții.

'Din nefericire, am constatat în repetate rânduri incapacitatea sa de a întreprinde această misiune', a continuat LCC care, cu sprijinul militanților din întreaga Sirie, transmite regulat informații asupra evenimentelor de la declanșarea crizei siriene în 2011.

LCC denunță mai ales un mecanism de lucru 'non-instituțional' și formarea unor 'blocuri legate de factori și forțe externe, fapt ce a reprezentat principala cauză a conflictelor interne din jurul ambițiilor personale ale anumitor membri ai Coaliției'.

'Ne este rușine (...) să vedem ce s-a întâmplat cu Coaliția', au subliniat LCC, referindu-se la conflicte 'rușinoase' și ambiții 'bolnave'.

De la declanșarea crizei siriene în 2011, la început pașnică înainte de a de militariza în fața represiunii brutale a regimului Al-Assad, opoziția politică din exil a fost incapabilă să afișeze un front comun, măcinată de diviziunile și rivalitățile dintre susținători săi, Riadul, Doha și Ankara.

În patru ani, conflictul din Siria a făcut peste 230.000 de morți, potrivit unui ONG, iar jumătate din populație și-a abandonat locuința. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready