Paris
London
New York
Thursday, 02 May, 2024
Last Update 20:20
22:10    |    18/04/2016

Ministrul ungar de externe consideră că UE duce o politică de stimulare a migrației

Atitudinea Uniunii Europene față de criză migrației este dezamăgitoare și, în pofida consecințelor evidente ale imigrației ilegale, blocul comunitar continuă să caute modalități de a aduce și mai mulți migranți în Europa, a declarat luni agenției MTI ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

Exprimându-se în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe (CAE), desfășurată la Luxemburg, șeful diplomației ungare a mai apreciat că UE trebuie să renunțe la actuala abordare privind criza migrației și să înceteze 'trimiterea de invitații migranților', care își riscă viața în călătorii periculoase către Europa.

Consecințele 'factorilor stimulatori' pentru migrație sunt evidente, a continuat Szijjarto, dând exemplul ultimei relatări despre dispariția a circa 400 de migranți ale căror ambarcațiuni este posibil să se fi scufundat în Marea Mediterană.

În opinia ministrului ungar de externe, principala preocupare a UE ar trebui să fie găsirea de soluții pentru a reduce presiunea migratorie la frontierele sale externe.

Înaintea revizuirii regulamentului de la Dublin (ce reglementează politica europeană în materie de azil), UE trebuie să consolideze sistemul Schengen, a continuat Szijjarto, amintind de propunerea premierului Viktor Orban conținută în planul privind un așa-numit 'Schengen 2.0'. În această propunere se menționează posibilitatea ca agenția europeană Frontex să-și asume direct protecția frontierei unei țări care nu mai este capabilă se se achite de această sarcină, țară care, conform propunerii Budapestei, ar putea fi suspendată din spațiul european de liberă circulație dacă nici intervenția Frontex nu ar permite protejarea respectivei frontiere externe a spațiului Schengen.

În declarația dată luni, Peter Szijjarto a reafirmat că guvernul ungar respinge orice cote obligatorii de refugiați și dezaprobă de asemenea ideea că migranții extracomunitari ar putea fi o soluție pentru rezolvarea problemei demografice și a deficitului de forță de muncă în Europa. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready