Paris
London
New York
Wednesday, 18 September, 2024
Last Update 13:59
10:04    |    20/07/2016

Donald Trump, și-a redus distanța în sondaje față de rivala sa democrată Hillary Clinton

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, și-a redus distanța în sondaje față de rivala sa democrată Hillary Clinton la 7%, față de 15%, cât era săptămâna trecută, potrivit unei anchete Reuters/Ipsos publicată marți, relatează Reuters.

Miliardarul Donald Trump a fost desemnat în mod oficial marți la Cleveland de partidul republican drept candidat la Casa Albă pentru alegerile din 8 noiembrie. Hillary Clinton va fi nominalizată oficial la Convenția Democrată ce va avea loc săptămâna viitoare în Philadelphia.

Potrivit sondajului, realizat în perioada 15-19 iulie pe un eșantion de 1.069 de votanți, 43% și-au exprimat sprijinul față de Clinton, iar 36% pentru Trump.

Sondajul anterior, ce acoperea o perioadă de cinci zile până la 14 iulie, arăta că Donald Trump se afla în urma lui Hillary Clinton cu 15% din intențiile de vot.

Creșterea în sondaje a lui Donald Trump s-a datorat scăderii numărului de votanți care se abțin. Procentul votanților care nu susțineau nici un candidat a scăzut la 12% în sondajul efectuat în perioada 15-19 iulie, comparativ cu 15% în ancheta realizată în intervalul 10-14 iulie.

Candidata democrată a condus în sondaje aproape tot anul, precizează Reuters.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready