Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
00:08    |    12/05/2017

FATIMA Vindecarea unei leziuni cerebrale, miracolul pentru care vor fi canonizați Francisco și Jacinta

Vindecarea totală a unei grave leziuni cerebrale suferite de un copil brazilian și care a fost recunoscută de Biserică drept un miracol va face posibilă canonizarea fraților Francisco și Jacinta Marto, doi dintre cei trei copii păstori de la Fatima care au fost martori la aparițiile Fecioarei, relatează EFE.

Francisco (1908-1919) și Jacinta (1910-1920) sunt cei doi frați care împreună cu verișoara lor mai mare, Lucia (1907-2005), au mărturisit că au văzut-o pe Fecioara Maria în 1917, în mai multe apariții în decursul anului, a căror celebrare va avea loc vineri și sâmbătă în prezența papei Francisc.

Povestea care justifică trecerea de la beatificare la canonizare a celor doi fraților portughezi a fost învăluită într-un mare secret până azi când a fost făcută publică de părinții băiatului brazilian, Joao Baptista și Lucila Yuri, originari din municipiul Juranda, statul Paraná.

Ei au povestit că fiul lor, Lucas, a suferit o gravă leziune cerebrală după ce a căzut de la fereastră, în martie 2013, când avea 6 ani. Căderea de la peste șase metri înălțime i-a provocat "un traumatism cranian grav" și "pierderea de țesut cerebral în lobul stâng".

Băiatul a fost dus în comă la spital, a declarat joi presei tatăl său. La spital, copilul a suferit două infarcturi și a fost operat de urgență, cu un pronostic descurajator, care indica "șanse slabe de supraviețuire".

Soții Baptista, care se închină Fecioarei din Fatima, s-au rugat la păstori și au cerut unei comunități de carmelite din apropiere să li se alăture în rugăciune pentru vindecarea lui Lucas.

Părinții lui asigură că după doar trei zile băiatul s-a recuperat total, fără să prezinte sechele.

"A fost un miracol săvârșit de micii păstori", a spus tatăl băiatului, acum în vârstă de 9 ani, care va fi și el prezent la slujba de canonizare a fraților Francisco și Jacinta Marto.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready